Deel dit artikel
-

Wehkamp stapt in i-Mode

Wehkamp stelt zijn complete online catalogus ter beschikking via i-Mode, de nieuwe mobiele dienst van KPN Mobile die begin volgend jaar van start gaat als GPRS-variant. Het gaat er Wehkamp in eerste instantie om ervaring op te doen met de mogelijkheden van i-Mode. "We verwachten op korte termijn geen omzet."

Via i-Mode krijgt de consument min of meer dezelfde mogelijkheden als via de website. Zo kan de volledige catalogus worden doorzocht, en er kunnen desgewenst plaatjes worden opgevraagd.

Volgens Oscar Diele, manager ecommerce en internet van Wehkamp, wil het bedrijf vooral ervaring opdoen met de nieuwe technologie. "We verwachten op korte termijn geen omzet", zegt hij. Wehkamp heeft al enige tijd een WAP-site, maar daar wordt sporadisch gebruikt van gemaakt.

De omzet die Wehkamp via de website (waar zo'n 17.000 artikelen worden aangeboden) realiseert is nog nooit zo hoog geweest en bedraagt 4,5 miljoen gulden per week. Diele schrijft de opleving toe aan de uitverkoop die zojuist is gestart. Begin dit jaar bedroeg de omzet nog zo'n 2,5 miljoen gulden. De online omzet is ongeveer twintig procent van de totale omzet van 800 miljoen gulden.

Deel dit bericht

7 Reacties

Ward Bekker

Goed initiatief van Wehkamp. Ook verstandig dat ze er niets van verwachten op korte termijn. Ongetwijfeld heeft KPN een flinke donatie gedaan aan Wehkamp. Of heeft KPN as-part-of-the-deal al zijn medewerkers verplicht om hun kleding bij Wehkamp.nl te bestellen? Dan snap ik ook gelijk die mega omzet @ Wehkamp 😉

AM

Dames-, heren en kindermode via i-mode, een leuk initatief. De loftrompet voor de durf van Wehkamp, voor zover ik weet tot nu toe het eerste bedrijf dat serieus "iets" met nieuwe mobiele mogelijkheden gaat doen.

Ernst Blok

{i-mode.whkamp.nl; http://i-mode.wehkamp.nl/ } Kijk hier praten we over. Wap met 1 plaatje per pagina. wat vinden jullie, ik wordt er niet echt warm van.

Dillweed

Mee eens, maar ik kan me haast niet voorstellen dat dit de definitieve versie van de I-Mode site is. Het voldoet sowieso niet aan alle useability eisen van KPN Mobile. Ik vind het daarom ook raar dat het al is opgenomen in KPN's I-Mode (test-)portal. Op dit moment ziet het merendeel van de I-Mode sites er veel beter uit en zijn ze veel gebruikersvriendelijker. Misschien moet Wehkamp daar maar eens naar kijken?

Henk Cornelissen

Wehkamp is niet de enige die al een imode site heeft, ook Radio 538 is {hier; http://imode.radio538.nl } te bekijken. De nieuwsberichten in 'Laatste Nieuws' zijn ruim een week oud. Op de normale {538-site; http://www.radio538.nl } site staan inmiddels versere berichten. Wordt dit soms overgetypt of zijn we al iets moderner en doen we aan cut 'n paste? Verder vind ik de site net zo dun als de muziekkeuze.

janus

Heel verstandig dat ze er bij Wehkamp geen omzet van verwachten. Wie gaat er nou in godsnaam een hele catalogus via zijn telefoon bekijken? Het feit dat iets technisch mogelijk is, wil nog niet betekenen dat mensen het automatisch gaan gebruiken. Denk dat i-mode voornamelijk zakelijke gebruikers zal kennen en in een later stadium meer entertainment gericht zal zijn. Holland Casino gaat helemaal binnenlopen als ze via i-mode een '1-duimige bandiet' gaan aanbieden. m-commerce zal toch voornamelijk gaan bestaan uit het doen van betalingen dmv je telefoon voor een blikje fris of een buskaartje… Ik verwacht niet dat mensen echt mobile gaan shoppen.

Floris

postorders plaatsen via je mobiele device? Voor welke doelgroep heeft dit dan toegevoegde waarde.Lijkt me dat ze hier niet echt over nagedacht hebben en zondermeer internetsites zoals we die kennen van de desktop gaan overhevelen naar een i-mode variant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond