Deel dit artikel
-

Wehkamp zet fietskoeriers in in 12 steden

Wehkamp en diens logistiek partner DHL zijn afgelopen maanden gaan samenwerken met Fietskoeriers.nl en zijn daarmee nu actief in twaalf grote steden. De trappende bezorgers nemen de last mile voor hun rekening.

De samenwerking geldt in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Arnhem, Deventer, Hilversum, Hengelo, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Zwolle. Fietskoeriers.nl verzorgt in deze steden een deel van de bezorging. De partijen hebben de ambitie om het aantal steden de komende tijd uit te breiden.

Afgelopen zomer ging de samenwerking tussen de partijen van start. Die is daarna trapsgewijs uitgebreid. DHL, de vaste bezorgpartner van Wehkamp, brengt de pakketjes van het magazijn van de webwinkel naar het depot van Fietskoeriers.nl. Die rijden de bestellingen vervolgens uit naar de binnensteden. Zeker in compacte stadsharten en tijdens spitsuren bewijst de fiets zich als snelste transporteur.

Binnen de samenwerking betaalt DHL een vergoeding aan Fietskoeriers.nl. Anders dan Deliveroo-achtige partijen krijgen deze fietsers een uurloon en professioneel materiaal om mee te werken.

Fietskoeriers.nl is een initiatief van Cycloon. Het is actief in dertig steden op de fiets en erbuiten met auto’s op groengas. Zo’n zeshonder fietskoeriers staan dagelijks klaar om de pakketjes te bezorgen. Fietskoeriers.nl is een samenwerkingsverband tussen negentien fietskoeriersbedrijven en won dit jaar de Game Changer-award.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Erwin Boogert

Scherp zeg! Klopt idd. Was een intern foutje in coördinatie. Omdat bovenstaand item uitgebreider is, hebben we de andere verwijderd.

Lukas - NVT

Haha, you’re welcome 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond