Deel dit artikel
-

Weinig enthousiasme voor AI technologie Baidu op Chinese toestellen Samsung

Het besluit van Samsung Electronics om zijn nieuwste vlaggenschip-smartphones te integreren met kunstmatige intelligentie (AI)-technologie van de Chinese zoekgigant Baidu is in China niet goed gevallen.

De Chinese divisie van het Zuid-Koreaanse bedrijf en Baidu AI Cloud kondigde eind januari een strategisch partnerschap aan, waarbij de (net verschenen) Galaxy S24-serie van Samsung – Baidu’s Ernie large language model (LLM) en zoekmachine zou inzetten om de AI-zoekfuncties van toestellen te ondersteunen.

Veel Chinese consumenten hebben op sociale media hun bezorgdheid geuit over het feit dat de zoekfuncties op de lokale versie van de Galaxy S24-serie mogelijk niet zo goed zijn als die op de internationale versie, waar Google AI wordt gebruikt.

Baidu wordt beschouwd als een van de beste AI-spelers in China en was het eerste grote technologiebedrijf in het land dat zijn eigen ChatGPT-alternatief lanceerde met de Ernie Bot in maart 2023.

Afgelopen september onthulde het bedrijf de nieuwste versie van zijn LLM, Ernie 4.0, waarvan Baidu zei dat het ‘geenszins inferieur was in vergelijking met OpenAI’s GPT-4′.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond