Deel dit artikel
-

Weinig pakketten vertraagd ondanks naderende kerstdagen

Ondanks het feit dat de kerstdagen naderen, was afgelopen week (week 50) slechts 7,4 procent van de pakketten vertraagd. Dit blijkt uit de Pakketradar, een data-analyse van Wuunder. Het aantal vertragingen is flink afgenomen ten opzichte van een week eerder (week 49), toen gemiddeld bijna één op de vijf (18,8%) pakketten vertraagd was. Vergeleken met week 50 in 2022 is het aantal vertraagde pakketten nagenoeg gelijk (6,4%).

In sommige provincies waren er vorige week nagenoeg geen vertragingen. Zo was in Drenthe slechts 1,8 procent van de pakketten vertraagd. Ook in de provincies Friesland en Flevoland bleven de vertragingen onder het landelijk gemiddelde: respectievelijk 4,2 en 4,8 procent van de pakketten kwam daar later aan. Consumenten in de provincies Noord-Holland en Zeeland moesten meer geduld hebben. In die provincies waren respectievelijk 10,7 en 9,6 procent van de pakketten vertraagd.
image

Zelfs in deze laatste week voor kerst (week 51) blijft het rustig: de voorspellingen laten zien dat er in principe geen vertragingen verwacht worden. Pakketten doen er, vanaf het moment van scannen, gemiddeld één dag over om bij de ontvanger aan te komen. Consumenten die last-minute een kerstcadeau besteld hebben, hoeven waarschijnlijk dus niet met lege handen aan te komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond