Deel dit artikel
-

Weinig volgers voor topmerken op Google+

Meer dan de helft van de top 100 merken heeft inmiddels een bedrijfspagina aangemaakt op het sociale netwerk van Google. Maar deze 61 procent moet het nog doen met een klein aantal volgers, zeker in vergelijking met de zakelijke pagina’s bij concurrent Facebook. (meer…)

Deel dit bericht

8 Reacties

Matthijs

Wat een geweldig onderzoek. Petje af voor deze onderzoekers. Ik had nooit verwacht dat dit uit een dergelijk onderzoek zou komen. In één woord opzienbarend.

René

Uit een onderzoek van afgelopen maand was gebleken dat het werkelijke contact volgers van bedrijven via Facebook zeer mager is. Een account met zijn aantal volgers alleen is niet voldoende. Een echte communicatie tussen beide bepaalt de meerwaarde.

Jannemiek - Emerce

@Matthijs

Blijft staan dat het interessant is hoeveel merken ruim een week na opening van de zakelijke pagina’s dit heeft aangemaakt.

JoGnet

Lees mijn reactie op Google+ > http://gplus.to/JoGnet

Matthijs

@Jannemiek: het is dan ook geen kritiek op Emerce, maar wel op de onderzoekers. Elke vergelijking tussen Facebook en Google+ gaat op dit moment mank als het gaat om aantallen volgers. Hier is denk ik pas over een jaar of 2 iets zinnigs te zeggen. Je leest nu al vaak: Google+ wordt niks, want niemand maakt er gebruik van. Terug redenerend had Facebook nooit een succes kunnen zijn, want ook zij zijn begonnen met een klein aantal gebruikers.

Jeroen Nas

Sjonge, volkomen onverwacht! Geen merk heeft nog de mogelijkheid gehad om acties te doen met de Google+ pagina, waar dat met Facebook al lang het geval is.
@comment van Jannemiek: dat was inderdaad het nieuws, dat er al best veel merken een pagina had aangemaakt; niet dat ze nog geen volgers hebben.
@JoGnet: :-))
De feiten achter dit nieuws zijn wel interessant en ik lees graag weer in Emerce hoe de percentages zijn, maar onder een kop die de inhoud dekt en niet suggestief is.

age Jellema

Onzinnig artikel met onzinnige conclusie.

Karel Kolb

feeder (top 101 merk) is anders al druk in gesprek met betrokken, enthousiaste fans op G+: https://plus.google.com/u/0/b/103731329031226770916/103731329031226770916

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond