Deel dit artikel
-

Welkoop opnieuw winnaar Shopping Award

Welkoop kreeg de meeste stemmen in de categorie ‘Dier’ bij de jaarlijkse Shoppin Awards. Net als in 2023 bleek de tuin- en dierwinkel bovendien de meeste stemmen hebben gekregen van alle publieksprijswinnaars.

Coolblue was de laatste webwinkel die bij twee opeenvolgende edities van de Shopping Awards werd uitgeroepen tot beste webwinkel, en wel in 2012 en 2013.

De winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen worden ieder jaar bepaald op basis van publieksstemmen en beoordelingen van experts uit het vak. Publieksstemmen gelden voor 50 procent van de uiteindelijke beoordeling, vakexperts bepalen de andere 50 procent.

De Mollie E-commerce Manager van het Jaar Award werd voor het tweede jaar uitgereikt. Deze prijs gaat naar de persoon binnen een webwinkelbedrijf die zich het afgelopen jaar wist te onderscheiden met een unieke leiderschapsstijl en innovatieve ideeën om de commerciële doelstellingen van de webshop te behalen. Uit tientallen aanmeldingen kozen de jury en het publiek – wederom zijn beide goed voor 50 procent – Mariska van der Burg, e-commerce manager bij Geisha Fashion. ‘Het vereist een onwankelbare vastberadenheid om binnen een B2B-georiënteerde organisatie een succesvolle B2C e-commerce tak op te zetten’, aldus de vakjury.

Voor een vijftal belangrijke thema’s die spelen in e-commerce zijn er speciale vakprijzen in het leven geroepen. Het gaat dit jaar om de thema’s duurzaamheid, b2b, marketplaces, nieuwe technologieën en de beste starter. De winnaars van deze prijzen zijn gekozen door een deskundige vakjury, op basis van onder andere de ingediende motivatie en een presentatie.

De winnaars:
Amazon Marketplace Seller Award: Super Ninja
DS Smith Sustainability Award: MetOlijf.nl
Youwe B2B Award: Prefabmaat.com
PayPal Beste Starter Award: Dutchies
PostNL Nieuwe Technologieën & Innovaties Award: Q-Park

Traditioneel wordt tijdens de Shopping Awards ook de Ecommerce50 bekendgemaakt: de lijst met snelst groeiende e-commercebedrijven, onderzocht door EY. Deze lijst wordt dit jaar aangevoerd door Notbranded, gevolgd door Cloudpillo. Bono maakt de top-3 compleet. Een volledig overzicht van de uitslagen is te vinden op de site van de Shopping Awards.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond