Deel dit artikel
-

’s Werelds eerste cyborg naar Dutch Digital Day

Dit jaar brengt Dutch Digital Day wereld’s eerste cyborg naar Amsterdam: Neil Harbisson. Geboren met een visuele handicap breidde hij zijn lichaam uit met een antenne die verwerkt is in zijn schedel. Op 29 juni neemt hij het publiek mee in zijn wereld.

Harbissons antenne helpt hem waar te nemen wat hij zelf niet kan zien. Voor hem betekent dit een uitbreiding van zijn waarneming. De antenne zendt audiovibraties uit in zijn schedel om bepaalde informatie door te geven. Hij kan alleen grijstinten zien en met behulp van de antenne kan hij kleuren waarnemen. Volgende maand vertelt hij wat hem dit oplevert.

Een andere spreker op het event van Dutch Digital Agencies is Jennifer Kinon, de award-winning design director van de Hillary Clinton-campagne. Zij ontwikkelt visuele identiteitssystemen. In 2016 begon ze aan de grootste opdracht van haar carrière met een zestien maanden lange reis als design director voor Hillary for America. Ze stapte tijdelijk uit haar bureau en ging de uitdaging aan met de kandidaat die uiteindelijk verloor van Trump.

Naast Harbisson en Kinon zullen de volgende sprekers ook schitteren op Dutch Digital Day. Nell Watson neemt het publiek mee in de toekomst van intelligente machines die behoeften, overtuigingen en normen en waarden van de mensheid beginnen te begrijpen. Antonio Fernandez zal zijn bijzondere verhaal doen over zijn leven als voormalig leider van één van de meest beruchte bendes van de Bronx: The Latin Kings (7.000 leden). Arno Wielders van Mars-One vertelt over zijn voorbereidingen voor een nederzetting op Mars.

Foto: Anna Hanks (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Erwin Boogert

Bedankt, Jak.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond