Deel dit artikel
-

Werklozen gezocht

Roze ondergoed werd op de eerste 'pink slip' party in Nederland niet gesignaleerd. Maar ook vrijwel geen werklozen! De bijeenkomst, georganiseerd door First Tuesday in het Magic Minds-pand in Amsterdam, was opgezet om ontslagen dotcommers een hart onder de riem te steken, en weer aan een baan te helpen.

Maar doordat er slechts vijf werklozen op af kwamen, werd dinsdag acht mei vooral het feestje van de werkende journalisten, die in grote getale op dit ludieke evenement waren afgekomen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Mirck

De teneur van de Pink Slip-verslagen in bladen als Emerce en Carp* is min of meer hetzelfde: geen werkloze dotcommer te vinden! En wat doen de dames/heren journalisten vervolgens: ze gaan schrijven over zichzelf op hun zoektocht naar weerloze interviewslachtoffers (die er niet of nauwelijks zijn). Een beetje sneu. Doe dan wat met degenen die er wel aanwezig zijn: blijkbaar dient zo'n party een ander doel dan iedereen vooraf veronderstelde. Zouden er alleen maar gesjeesde IT'ers komen, dan verandert zo'n avond al gauw in een losersfeest, en daar zit je – zo vlak na je ontslag – nou niet bepaald op te wachten. Zelf ben ik journalist en uit ervaring weet ik dat je soms ergens met een vooropgesteld doel naartoe gaat, maar dat je vooronderstelling ter plaatse helemaal niet blijken te kloppen. De meeste verslaggevers gaan dan klagen. Maar zie dit ontstane probleem als een uitdaging: verleg je focus en kom met een originele invalshoek. Niemand zit te wachten op een stukje van een journalist die schrijft over zijn gefrustreerde collega-journalisten. Laat die inteeltcultuur maar fijn over aan Hollywood, Hilversum en de Grachtengordel.

Michael Bieler

Dit is grappig:Jeroen Minck reageert met "Niemand zit te wachten op een stukje van een journalist die schrijft over zijn gefrustreerde collega-journalisten". Over wie schreef je dit stukje ook alweer? 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond