Deel dit artikel
-

Wervingscampagne Larry Ellison voor Trump valt slecht bij werknemers Oracle

Een groep Oracle werknemers is in opstand gekomen tegen topman Larry Ellison omdat die later deze week fondsen wil werven voor de herverkiezingscampagne van Donald Trump.

Een kleine 300 medewerkers die zich Oracle Employees for Ethics noemen, hebben vrijdag een petitie ondertekend en doen hun beklag tegenover het techblog Recode.

Ellison organiseert de wervingscampagne op zijn privéterrein in Coachella Valley in Californië. Trump zal daar zelf ook aanwezig zijn.

Het gaat de werknemers nog niet eens zozeer om Trump, maar om het feit dat Ellison schade kan toebrengen aan het a-politieke imago van het databasebedrijf dat Ellison (75) ooit hielp oprichten. Ellison is CTO van Oracle.

Trump is niet erg geliefd in Silicon Valley, maar de top van Oracle heeft zijn sympathie voor Trump nooit echt onder stoelen of banken gestoken. CEO Safra Catz zou al eens benaderd zijn voor een positie in het Witte Huis en Oracle heeft diverse oud-medewerkers van Trump in dienst genomen.

In het verleden was Ellison aanhanger van Bill Clinton, hij ontving Obama op zijn golfterrein en steunde Trump niet bij de verkiezingen in 2016. Een bron vertelt Recode: ‘Hij is een enorme liberaal Democraat, alleen daarom is die wervingscampagne weinig logisch.’

Daar komt nog eens bij dat Oracle sterk is aangewezen op immigranten die met H-1B visa naar de VS komen. Dat is onder Trump een stuk moeilijker worden.

Deel dit bericht

13 Reacties

Michiel Perdeck - CGI

Schandalige handelwijze van Ellison! Boycot Oracle!!

Richard

Schandalige handelswijze????! Op basis waarvan dan; dat de linkse gutmenschjes order het Oracle personeel niet zo’n fan van Trump zijn??!

Wat een onzin; hij doet het op persoonlijke titel,met persoonlijke middelen op zijn prive terrein!!!

Zou er ook zo’n ophef over zijn geweest als hij het voor een Democratische kandidaat had gedaan?! Nee natuurlijk niet, hypocriet hysterisch gedoe.

Arnoud - Mercurious

@Richard Geen van de Democratische kandidaten is dan ook een racistische, narcistische, misogyne, frauderende, haat zaaiende volksmenner, sukkel.

Richard - DDC Ecom

@Arnoud Kijk hoe typisch voor een links gutmensch zoals u, iemand met een andere mening/visie een ‘sukkel’noemen.

Alle kwalificaties welke u aan Trump geeft zijn VOLLEDIG voor uw eigen rekening en UW mening, GEEN FEIT. Dat is nogal lastig te begrijpen voor Linkse rakkers zoals u.

peter

Ik merk de laatste tijd op dat er heel veel linkse mensen zijn die zich nogal snel op een extremistische wijze uitlaten als er iets wordt gezegd wat hen niet aanstaat. Het zijn steeds vaker ‘rechtse’ mensen (vaak ook in het midden) die proberen rationaal een discussie te voeren, maar die worden dam meteen op een scheldende en tierende manier de mond gesnoerd vanuit de linkerhoek. Links extremisme is ook extremisme… @Richard: als je linkse denkbeelden er op na houdt, betekent niet dat je iedereen maar meteen moet gaan uitschelden.. of heeft je moeder je zo opgevoed?

peter

Ow: ik bedoel @Arnoud…

Arnoud - Mercurious

Standaard fout van simpele Trump-dwepers: direct aannemen dat critici links stemmen. Fout! Ook veel redelijke rechtse stemmers (zoals ik) zien hoe eng Trump is. En dat zijn fan base grosso modo bestaat uit slecht opgeleide, racistische witte christenen zonder paspoort. Als je je daar graag bij aansluit, ben je m.i. inderdaad een sukkel. En een loser. Daar is overigens niets ‘extremistisch’ aan. Just common sense.

Tom

En de paar van de constateringen van Arnoud zijn aantoonbaar juist op basis van het gedrag en uitlatingen van Trump.

Net zoals Ellison Trump mag steunen, mogen werknemers het daar grondig mee oneens zijn en anderen mogen besluiten om Oracle te boycotten.
Lang leve de vrijheid van meningsuiting! Alleen zou het prettig zijn als dat wat respectvoller zou zijn. Daar zou de hele maatschappij wat beter van worden, en nee, ik ben geen softe linkse extremist.

Het gebruik van “linkse gutmenschjes” getuigd niet overigens van veel respect.Door het gebruik van van dergelijke termen, komt een Goodwinnetje al snel om de hoek kijken.

Arnoud - Mercurious

Goodwinnetje = Godwin voor Gutmenschen? 🙂

Richard

@Arnoud Kijk als jij zonder enige beargumentatie of onderbouwing jouw mening blijft deponeren als feit dan is het vrij lastig om uberhaupt een inhoudelijke discussie te voeren.

Ik ben absuluut niet perse een grote fan van Trump, maar de hoeveel cliché-matige oneliners mensen als kritiek op zijn beleid hebben is werkelijk waar te lachwekkend voor woorden.

Dat je vervolgens ook nog het ‘recht’denkt te hebben om iemand welke het niet met jou eens is een ‘sukkel’ te noemen is werkelijk waar te schrijnend voor woorden.

Arnoud - Mercurious

@Richard Ik wil ook geen discussie met je voeren. Sukkel.

Richard

@ Arnoud Chapeau hoor, nog meer persoonlijke beledigingen, wat een niveau’tje hoor.

Hilarisch trouwens dat jij jezelf omschrijft als ‘redelijk rechts’ maar Jarenlang voor NRC werkte…lekker tegenstrijdig.

Erwin Boogert

Arnoud, dat zijn drie beledigingen op een dag achter elkaar. Zo werkt het hier niet. Wil je ajb je toon aanpassen en op de bal spelen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond