Deel dit artikel
-

Westland Verstandig wil WiFi in alle dorpskernen

De fractie van Westland Verstandig-LEO 2.0 dringt aan op WiFi in alle dorpskernen van de gemeente. Als Westland pretendeert het kenniscentrum van de Nederlandse tuinbouw te zijn,  kan het niet zonder draadloos internet, aldus de fractie.

Zo’n gratis netwerk is uitstekend bij de recreatie en toeristenaspiraties die Westland heeft. Ook is gratis WiFi in alle dorpskernen gewenst nu de gemeente het digitaliseringproces ‘verdere voortgang geeft’.

De partij wil weten of het College de mogelijkheden heeft onderzocht om in alle dorpskernen van Westland en daar buiten gratis WiFi op straat en in gebouwen gerealiseerd te krijgen? Ook adviseert de partij om contact op te nemen met het bedrijf Bullseye, dat momenteel door advertenties gedekte WiFi aanbiedt.

Tot nu toe waren het vooral grotere steden die de mogelijkheid van gratis internet onderzochten. Westland telt ruim honderdduizend inwoners, maar de grootste plaats Naaldwijk telt nog geen achttienduizend inwoners.

Deel dit bericht

2 Reacties

Fred van Rijswijk

Wij willen WiFi

WiFi aanleggen is niet 1,2,3 gebeurt en zal dus een periode overheen gaan, hoe wordt de investering terug verdient?

Advertentie gedekte WiFi zal moeilijk worden, ik zie in kroegen ook dat ze voortaan hun facebook of e-mail adres nodig hebben en vorige week liet een eigenaar mij zien wat vor email adressen hij kreeg, 1 bruikbare rest onzin. Reclame om de 5 min werkt in een stad of kroeg ook niet en mensen zitten daar echt niet op te wachten en is nog maar even dat iedereen 4G als standaard / betaalbaar wordt… en dan?

In SF zeggen ze al hoezo wil jij WiFi van dit Hotel, 4G is zo snel…

Jacques

Lijkt me weggegooid geld. Als Westland pretendeert het kenniscentrum van de Nederlandse tuinbouw te zijn hoop ik toch dat ze al een tijdje voorzien waren van fatsoenlijk breedband internet op kantoor. Maar de kiezer zal in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen vast blij worden van dergelijke populistische plannen. En ook de media smult van nietszeggend nieuws over de tuinbouw in deze komkommertijd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond