Deel dit artikel
-

WeWork lijdt 900 miljoen dollar verlies in eerste half jaar 2019

WeWork, aanbieder van co-working kantoorruimten voor startups, leed in de eerste zes maanden van het jaar een verlies van 900 miljoen dollar op een omzet van 1,5 miljard. Dat blijkt uit het prospecus voor de aanstaande beursgang.

Een van de verklaringen voor de verliezen zijn de huurverplichtingen die oplopen tot wel 47,2 miljard dollar. WeWork huurt ruimte voor tientallen jaren. Inmiddels zijn er wereldwijd 528 locaties, waaronder vier flexwerkruimten in Amsterdam.

Het Amerikaanse bedrijf, gewaardeerd op 47 miljard dollar nadat SoftBank 2 miljard in de onderneming stak, gaat vermoedelijk volgende maand naar de beurs onder de naam WE.

In de documentatie is ook te lezen dat WeWork 527.000 leden heeft. De helft daarvan komt van buiten de VS.

WeWork is het zoveelste techbedrijf met zware verliezen. Uber rapporteerde een verlies van 5 miljard dollar alleen al in het tweede kwartaal.

Foto WeWork

Deel dit bericht

1 Reactie

Wouter

Ik stoor me werkelijk mateloos aan de bestempeling van WeWork als een tech bedrijf. De business waarin het opereert heeft niks met tech te maken. WeWork huurt (grotendeels van oprichters) panden en knipt die huur op in kleine huurcontractjes. Meer/minder doen ze in de basis niet. Niks tech bedrijf, gewoon kantoorverhuur met iets van communitybuilding thats all. Kan ook niemand aanbevelen dit aandeel te kopen, grote schulden, enorme gekke schuldconstructies om oprichters dagobert duck te laten worden en voor de rest is t een constructie die bij enige terugval in de economie gewoon op instorten staat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond