Deel dit artikel
-

WeWork, ooit gewaardeerd op 47 miljard dollar, vraagt faillissement aan

Kantoorverhuurder WeWork heeft uitstel van betaling aangevraagd. De ooit hoogvliegende startup die mede is opgericht door Adam Neumann en werd gefinancierd door SoftBank, BlackRock en Goldman Sachs, heeft het tij tegen.

Het in New York gevestigde bedrijf, dat meer dan 22 miljard dollar ophaalde en op zijn hoogtepunt werd gewaardeerd op 47 miljard,

De faillissementsaanvraag van WeWork is vooralsnog beperkt tot locaties in de VS en Canada, zei het.

WeWork India is grotendeels geïsoleerd van het faillissement, aangezien het grootste deel ervan eigendom is van Embassy Group.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erwin - MKB Ondernemer

Bloomberg heeft een professionele en diepgaande podcast gemaakt van zes delen over WeWork. Hilarisch en diep triest allemaal. grootheidswaanzin, overstromende biertaps en een bijna sekte-achtige SEO. De serie heet ‘Foundering’. Zes delen en stevig zakelijke insteek. Vooral de concurrenenten die aan het woord komen en allemaal dachten dat ze ‘iets verkeerd deden’ is interessant, omdat het tekenend is voor de concurrentie tegen met PE gefinancierde concurrenten die niks van winst moeten hebben, alleen groei groei groei. En daarna flikkert het allemaal in elkaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond