Deel dit artikel
-

‘WeWork schrapt een derde van alle banen’

De exploitant van kantoorruimte WeWork, die ook veel start-ups huisvest, moet mogelijk meer dan een derde van zijn werknemers ontslaan om financieel in evenwicht te komen.

Het bedrijf zal later deze week de ingrijpende maatregelen tot kostenbesparing bekendmaken, zo vernam de NY Times.

De maatregelen bestaan uit het afstoten van niet-kernactiviteiten, overdoen van de onderhoudspersoneel naar andere bedrijven en schrappen van boventallig verklaarde functies. Dat treft zeker vier- en mogelijk zesduizend van de 12.500 banen.

WeWork is een bedrijf dat negen jaar geleden begon met het in bulk huren en doorverhuren van kantoorruimtes op drukke locaties. Vanwege de toegevoegde waardes zoals inpandige events en begeleidingstrajecten van start-ups trekt het ook jonge ondernemers en partijen die snel flexibel schaalbare ruimtes zoeken.

De meer dan snelle groei heeft ervoor gezorgd dat de kosten uit de hand zijn gelopen en de leiding de grip daarop niet volledig in handen heeft. Dat was een belangrijke reden voor het niet doorgaan van de geplande beursgang, daling in waardering door aandeelhouders en het vertrek vanf CEO Adam Neumann.

WeWork zou een vijfjarenplan hebben opgesteld om in beter vaarwater te komen en zal dat, aldus de NY Times, morgen presenteren.

Het bedrijf meldde vorige week een verlies van 1,3 miljard dollar over het derde kwartaal.

In Nederland exploiteert het bedrijf vijf panden, in Amsterdam.

Geruchten dat John Legere, de topman van T-Mobile US, CEO wordt van WeWork blijken niet te kloppen. Legere heeft wel zijn ontslag bij het telecombedrijf aangekondigd en wordt vervangen door COO Mike Sievert.

Foto: Phillip Pessar (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond