Deel dit artikel
-

WhatsApp BuurtPreventie en Whapp gaan elkaar versterken

WhatsApp Buurt Preventie en de WeHelpen App – kortweg Whapp – gaan elkaar versterken. Ze starten een gezamenlijk communicatieproject waardoor twee groepen burgers elkaar straks beter vinden: buurtgenoten die een oogje in het zeil houden op straat en mensen die onderlinge hulp in hun buurt organiseren.

De methodiek en techniek wordt beschikbaar gesteld door twee stichtingen die allebei – met platformtechnologie – Nederlanders veilig met elkaar willen laten communiceren en elkaar helpen.

Tijdens de coronacrisis gebruiken leden de buurtpreventiegroepen ook om hulp te zoeken en aan te bieden. De Whatsapp Buurt Preventie-groep is daar niet voor bedoeld en is daarvoor qua onderwerp en gevoeligheid minder geschikt.

WABP zou graag verwijzen naar een app waar op een persoonlijke, veilige, betrouwbare en niet-commerciële manier hulpvraag en -aanbod in de buurt bij elkaar wordt gebracht.

Stichting WABP heeft na het vergelijken van verschillende mogelijkheden gekozen voor Whapp: een slimme app die namens een hulpvrager op zoek gaat naar bereidwillige mensen in de eigen buurt.

Stichting WhatsApp Buurt Preventie (WABP) faciliteert buurtbewoners bij het veilig en leefbaar houden van hun buurt. Ruim een half miljoen Nederlanders dragen hier dagelijks aan bij, in een van de 9250 aangesloten appgroepen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond