Deel dit artikel
-

WhatsApp For Business weer beschikbaar voor gemeenten

Gemeenten kunnen voortaan weer gebruik maken van WhatsApp voor hun externe communicatie. Sinds eind 2019 mochten de particuliere versie van WhatsApp en de API-variant van WhatsApp For Business hiervoor niet meer worden ingezet.

Gesprekken die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten met moederbedrijf Facebook heeft gevoerd hebben resultaat opgeleverd. Facebook gaat het gebruik ervan door gemeenten toestaan.

Gemeenten kunnen vanaf half januari een aanvraag voor een licentie voor WhatsApp For Business indienen bij zogenaamde Business Solution Providers (BSP’s) van Facebook. Bij zo’n aanvraag dient een gemeente casussen aan te leveren waarin WhatsApp wordt ingezet.

De BSP (onder meer Obi4Wan en MessageBird) vult samen met de gemeente het verzoek in. Facebook geeft aan dat mogelijke diensten of onderwerpen zijn: crisisrespons, vergunningen, afspraken, gemeentelijke diensten en toerisme. Promotie, politieke campagne, het verzamelen van kiezersgegevens of enige vorm van verkiezingsbeïnvloeding zijn niet toegestaan.

Verder staat het WhatsApp Government-programma de betrokkenheid van zogenoemde Independent Software Vendors (ISV’s) niet toe. Een ISV is een derde partij die betrokken is bij het verlenen van diensten in samenwerking met een BSP en de eindklant.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond