Deel dit artikel
-

WhatsApp houdt inbreker op afstand

WhatsApp is zeer effectief in het geval van inbraakpreventie. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting NIPW.

Een groep wordt beheerd door één of meerdere buurtbewoners. Leden kunnen elkaar via WhatsApp snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties zoals inbraak of een verdacht persoon in de omgeving. Dat lijkt te werken.

De resultaten van het onderzoek onder 788 huishoudens eerder dit jaar laten een stijging van het aantal WhatsApp groepen zien. In september 2016 was 24,7 procent van de ondervraagden aangesloten bij een WhatsApp Buurtpreventie groep. In maart 2018 was dit percentage gestegen naar 26,7 procent.

Sinds juni 2015 biedt de stichting WABP buurtbewoners een WhatsApp Buurtpreventie groep. Er zijn nu al meer dan 8.000 groepen actief.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Melgior

Ik mis in dit artikel enige uitleg wat de WhatsApp groepen dan precies effectief maakt en waaruit dat blijkt, er worden alleen cijfers genoemd over het aantal groepen dat stijgt.

Kasper

@Melgior Dit mis ik ook. Ook verder geen bronvermelding, lijkt me een wij-van-WC-eend onderzoek. De site van NIPW laat ook helemaal geen onderzoek zien. Heeft iemand een link naar het onderzoek? Anders lijkt me dit een fakenews-meldinkje waardig 🙂

Jan Libbenga (Emerce)

Het onderzoek is gemeld door het Verbond van Verzekeraars. Link toegevoegd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond