Deel dit artikel
-

WhatsApp stelt aanpassing gebruikersvoorwaarden uit na ophef

WhatsApp stelt de aanpassing van zijn gebruikersvoorwaarden uit omdat er veel misverstanden bij gebruikers waren over de veranderingen. De veranderingen gaan nu mei 2021 in.

Gebruikers kregen een pop-upbericht te zien met de tekst: ‘Bedrijven kunnen door Facebook gehoste diensten gebruiken om WhatsApp-chats op te slaan en te beheren’. Ze moesten daarmee akkoord gaan om de app verder te kunnen gebruiken.

Het werkte veel argwaan op omdat de vrees bestond dat WhatsApp persoonlijke informatie zou verkopen aan bedrijven. Het gevolg was dat velen WhatsApp van hun smartphone verwijderden en overstapten op concurrerende apps als Signal en Telegram. Telegram kreeg er in 72 uur 25 miljoen gebruikers bij.

Tesla-baas Elon Musk en Twitter-oprichter Jack Dorsey moedigden via sociale media aan alternatieven voor WhatsApp te installeren.

In Europa mogen WhatsApp en Facebook geen data delen. In Nederland hebben gebruikers het bericht dus niet gezien. Toch zijn ook Nederlandse gebruikers overgestapt.

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Gebruik inmiddels alweer 3 jaar Telegram als enige dienst. Het grote voordeel is dat je het op zoveel apparaten tegelijk kan gebruiken en overal heb je hetzelfde. Ook bij een nieuwe telefoon hoef je geen backups terug te zetten, alles is er.

Daarnaast kun je grote bestanden versturen. En vooral als ICT-er kun je Telegram overal in integreren. In allerlei checkers, scripts en Home Assistant. ?

bert

Hier inmiddels ook een werkbaar netwerk op Telegram, reden dat ik het gebruik is dat het als enige nog werkt op de fantastische telefoons Lumia 1020 en 950XL, nog altijd beter dan 12Pro maxen als het om fotografie gaat. Met name de dames moet je gewoon even bellen en lief vragen of ze meedoen. Die zijn zwaar verknocht aan WA en hebben geen idee van privacy en security. Die hebben gewoon 20 jaar mail op een gmail account onder eigen naam zonder 2TV.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond