Deel dit artikel
-

WhatsApp wint snel terrein op smartphone Nederlandse beller

De mobiele berichten-applicatie WhatsApp wint snel terrein op de smartphone van de Nederlandse beller. Facebook mag dan nog de meest geïnstalleerde app zijn, WhatsApp kent een enorme stijging.

Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper onder 2.500 consumenten in de leeftijd van 15 tot 64 jaar.

Facebook is zoals eerder gezegd de meest populaire applicatie. Deze app is geïnstalleerd op 48 procent van de smartphones. WhatsApp daarentegen vindt ook gretig aftrek. Deze app stond vier maanden geleden nog op 30 procent van de smartphones, inmiddels is dat 43 procent. Daarvan zegt slechts drie procent deze dienst nauwelijks tot nooit te gebruiken.

Vooral onder bezitters van een Apple-telefoon is WhatsApp populair, hier is de app maar liefst dor 70 procent geïnstalleerd. Bij bellers met een Android-toestel is zowel de Facebook-app als WhatsApp op 60 procent van de toestellen geïnstalleerd. Bij de BlackBerry-gebruiker heeft 70 procent Ping geïnstalleerd en 60 procent WhatsApp.

Uit het onderzoek bleek verder dat 30 procent van de gebruikers van een smartphone nog geen apps downloaden. Een jaar geleden was dit nog 50 procent.

Spelletjes voor op de mobiel blijven populair. Van de smartphone-bellers heeft 60 procent een app geïnstalleerd in de categorie games. Meer dan de helft van de smartphone-gebruikers heeft instant messaging (51 procent) en social networking apps (47 procent) op zijn mobiel staan, en 30 procent van de gebruikers installeren applicaties die voice calls mogelijk moeten maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond