Deel dit artikel
-

Ook Whole Foods wordt kassaloos

Ook in de Whole Foods-keten van Amazon gaan de kassa’s verdwijnen. Klanten in Washington D.C. en Sherman Oaks, Californië kunnen volgend jaar als eerste de kassa overslaan.

Amazon zal zijn Just Walk Out-technologie die voorheen voor Go-winkels werd gebruikt breder uitrollen. Daarmee kun je artikelen uit de schappen halen en gewoon naar buiten lopen. Camera’s registreren welke artikelen zijn meegenomen en de kosten worden automatisch verrekend. Het bonnetje is terug te lezen in de app.

Consumenten kunnen niet zomaar binnenlopen. Ze moeten een QR-code in de Whole Foods Market- of Amazon-app scannen, hun handpalm laten uitlezen en een creditcard of bankpas koppelen aan hun Amazon-account. Een Prime abonnement is niet vereist.

Het is nog niet bekend of uiteindelijk alle vestigingen van Whole Foods met de technologie worden uitgerust.

Vakbonden maken zich zorgen dat de kassaloze technologie van Amazon banen zal kosten, maar Amazon garandeert dat er bij de nieuwe Whole Foods-locaties geen arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. In plaats daarvan kunnen werknemers ‘nog meer tijd besteden aan interactie met klanten en het leveren van een geweldige winkelervaring’. De winkels hebben overigens ook zelfscankassa’s.

Foto Amazon

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond