Deel dit artikel
-

Whoppah opent tweede magazijn, in Venlo

De marktplaats voor tweedehands design en kunst Whoppah opent een nieuwe opslagplaats voor handel en richt zich daarmee nadrukkelijk op de groei in Duitsland.

Afgelopen weekend meldde oprichter Thomas Bunnink de oplevering van de nieuwe locatie in Venlo. Behalve kale opslag (3.800 m2) vindt er ook 3D-productfotografie plaats. Deze techniek wordt gebruikt om de objecten die in de schappen liggen beter te ‘verbeelden’. Hoe beter de fotografie, hoe hoger de conversieratio.

Whoppah is sinds 2020 actief in Duitsland. Daar realiseerde het in de laatste drie maanden van vorig jaar een handelswaarde van een half miljoen euro voor de aangesloten verkopers. In totaal realiseerde de marktplaats in dat jaar een bruto handelswaarde van twintig miljoen euro.

De nieuwe locatie is relevant voor het nog jonge bedrijf, omdat marktplaatsen gebaat zijn bij stijgend bereik en doorloopsnelheid. Hoe meer aanbod, hoe meer vraag. En andersom. Dat is ook de reden dat Bunnink in Duitsland ook twee overslagpunten in bedrijf neemt.

Venlo is anderhalf keer zo groot als de locatie van Whoppah in Utrecht opende.

De Duitse markt moet eind 2023 goed zijn voor een handelsomzet van zo’n vijftien miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond