Deel dit artikel
-

Infographic: Wie is de online kampioen van de Eredivisie?

De bal rolt weer in de Eredivisie. Behalve op het veld proberen voetbalclubs online steeds beter te scoren. Tussenstanden, transfers en de meest recente uitslagen worden veelvuldig gedeeld en besproken op het internet. Online marketingbureau Team Nijhuis onderzocht in 2012 alle eens de score van de Eredivisie clubs online.

Qua sociale media statistieken staat Ajax eenzaam aan de top. De kampioen van vorig seizoen heeft in de zomer de magische barrière van 3 miljoen Facebook-volgers doorbroken. De traditionele topclubs PSV (857.000) en Feyenoord (626.000) volgen op gepaste afstand. Op andere social media kanalen zijn de scores van Ajax ook niet bij te houden door de concurrentie. Vooral opvallend is het aantal volgers van Ajax op Instagram (3,2 miljoen). PSV en Feyenoord moeten een flinke inhaalslag maken met respectievelijk 368.000 en 336.000 volgers.

Spelers zijn op Instagram in sommige gevallen populairder dan de voetbalclub waar zij spelen. Een voorbeeld hiervan is FC Utrecht speler Urby Emanuelson, die 40.000 meer Instagram-volgers heeft dan de club waar hij voor speelt. De oud-international is echter lang niet de meest populaire voetballer van de Eredivisie. Het Ajax-trio Daley Blind (2.4 miljoen), Hakim Ziyech (2.1 miljoen) en David Neres (1.9 miljoen) hebben de meeste Instagram-volgers.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond