Deel dit artikel
-

‘Wifi in het vliegtuig steeds gewoner en sneller’

Steeds meer vliegtuigen zijn uitgerust met wifi. Hadden passagiers vorig jaar nog 36 procent kans op internet aan boord, nu is dat 39 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Routehappy, die gemeten heeft op hoeveel beschikbare stoelkilometers, een gangbare meeteenheid in de luchtvaart, er wifi wordt aangeboden. Volgens Routehappy zal de stijging doorzetten, omdat een aantal grote airlines heeft aangekondigd wifi-systemen te gaan installeren. Zo zal British Airways medio 2017 het hogesnelheidsnetwerk van Deutsche Telekom in gebruiknemen.

Positief voor de gebruikers is dat de luchtvaartmaatschappijen steeds vaker afstappen van basale systemen en overgaan op snellere verbindingen. Delta Air Lines heeft bijvoorbeeld de derde generatie van het wifi-systeem geïnstalleerd en Singapore Airlines gaat de kwaliteit ook upgraden. De kans dat een passagier hoge kwaliteit wifi aantreft in het vliegtuig is inmiddels 7,2 procent, vergeleken met 6 procent vorig jaar.

Wie met Delta Air Lines vliegt, heeft de grootste kans om aan boord te kunnen internetten. In de top-vijf staat een niet-Amerikaanse airline: Emirates. KLM komt in de top-twintig niet voor: alleen de Boeing 787 Dreamliners en één 777-300 is voorzien van wifi.

overzicht RouteHappy

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond