Deel dit artikel
-

Wijnoutlet.nl gedwongen tot rectificatie

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) heeft zijn zaak tegen Wines B.V., het bedrijf achter de site Wijnoutlet, gewonnen. Wijnoutlet moet een rectificatie plaatsen wegens oneerlijke handelspraktijk.

Afgelopen zomer had de Reclame Code Commissie (RCC) al geoordeeld dat bepaalde reclame-uitingen van Wijnoutlet misleidend en in strijd met de Reclame Code voor Alcoholhoudende Dranken. Zo zette Wijnoutlet de prijzen van haar wijnen af tegen de prijzen van diezelfde wijnen van andere aanbieders uit andere oogstjaren of tegen restaurantprijzen.

Verder adverteerde Wijnoutlet met een medaille die niet behaald was en werd onjuiste informatie verschaft over de herkomst van de wijn. Ook bleken 24-uurs aanbiedingen na het verstrijken van die 24 uur gewoon door te lopen.

Nadat Wijnoutlet had laten weten deze uitspraak naast zich neer te leggen, is door de KVNW besloten een kort geding aan te spannen.

De vereniging is tevreden over de uitspraak. Bonafide wijnhandelaren onvervinden oneerlijke concurrentie als bepaalde bedrijven over de schreef gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond