Deel dit artikel
-

Windows 11 wordt vanaf 5 oktober gefaseerd uitgerold, voorlopig zonder Android apps

Windows 11 wordt 5 oktober gelanceerd, maar Microsoft krijgt het niet meer voor elkaar om ondersteuning te bieden voor het installeren van Android apps.

De mogelijkheid om Android-apps te draaien op Windows 11 was nou juist een van de belangrijkste nieuwe eigenschappen van Windows 11, hoewel de mogelijkheid tot nu toe ontbrak in bètaversies.

Het gaat nog maanden duren voordat deze optie beschikbaar is, vermoedelijk wordt het pas 2022.

Het bedrijf heeft haast omdat Windows 11 gereed moet zijn voor nieuwe pc’s en desktops. Een maand voor lancering bevatten de beta’s nog behoorlijk wat fouten die in de komende weken moeten worden opgelost.

Microsoft zal de upgrade naar eigen zeggen gefaseerd uitrollen. Eerst komen nieuwe apparaten in aanmerking voor Windows 11. Daarna is het de beurt aan bestaande pc’s en desktops, waarbij ook wordt gekeken naar de leeftijd van het apparaat en de vereiste hardware. Microsoft heeft de hardware-eisen behoorlijk verzwaard, mogelijk vallen heel wat apparaten af.

Windows 11 vereist een Intel Core 7820HQ, Intel Core van achtste generatie of nieuwer en bij AMD om Zen 2 of nieuwer, naar een grafische kaart met DirectX 12-ondersteuning, UEFI met Secure Boot en TPM 2.0. Die laatste chip ontbreekt op oudere pc’s.

Het is nog maar zeer de vraag of Windows 11 gebruikers echt zal bevallen. Het gecentreerde startmenu blijkt controversieel en is nog nauwelijks ‘losgelaten’ op doorsnee gebruiker. Onder de testers (Insiders) is de helft van plan over te stappen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond