Deel dit artikel
-

‘Windows Mobile 7 niet voor 2010’

Windows Mobile 7 loopt vertraging op. Vorige week lekte al uit dat Microsoft de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem uitstelt tot de tweede helft van 2009. Nu gaan er geruchten dat Windows Mobile 7 pas in 2010 op de markt komt.

Volgens geruchten komt de nieuwste versie van Micrsofts mobiele besturingssysteem niet voor 2010 op de markt. Vorige week lekte al uit dat Windows Mobile 7 pas op z’n vroegst in de tweede helft van 2009 ter beschikking komt. Het softwarebedrijf deelde dat mee aan zijn mobiele partners, waaronder Samsung en Motorola. Die vertraging blijkt nu mogelijk nog groter te zijn.

Windows Mobile 7 moet onder andere spraakbesturing mogelijk maken. Dit jaar brengt Microsoft alleen een nieuwe update uit van Windows Mobile 6. Die versie 6.2 heeft onder andere een verbeterde browser, die Flash- en Ajax-toepassingen kan draaien.

Android

Met dit uitstel verspeelt Microsoft mogelijk marktaandeel aan rivaliserende mobiele besturingssystemen zoals Google’s Android en de uitgeklede Mac OS X-uitvoering in Apple’s iPhone. Vorige week verscheen de eerste smartphone met het op Linux gebaseerde Android. Dat toestel is gebouwd door HTC en wordt verkocht onder de naam T-Mobile G1.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond