Deel dit artikel
-

Winkelketen Blokker staat nu officieel te koop

De verlieslatende winkelketen Blokker staat nu officieel te koop. Dat meldt het Financieel Dagblad. Eigenaar Mirage Retail Group is op zoek naar nieuw geld, na de mislukte verkoop van speelgoedketen Intertoys.

Het Blokker aanbod bestaat uit 400 fysieke winkels, een webwinkel en 4000 werknemers

Blokker behaalde in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari, een negatief brutobedrijfsresultaat van 1,8 miljoen euro. Dat is exclusief de verliezen van het distributiecentrum in Geldermalsen, dat kampt met overcapaciteit. Ook het dc staat in de verkoop.

Ynse Stapert, sinds 1 februari directeur van de Mirage Retail Group, bevestigt desgevraagd dat de winkelketen te koop staat.

Eerder deze maand werd nog gemeld dat komende periode wordt gewerkt aan een verdere uitbouw van het eigen Blokker-merk. Naast een sterke groei van het eigen merk ligt de focus volgens Mirage op de verdere integratie van on- en offline-activiteiten waarbij de winkel een belangrijke rol zal blijven spelen. Daarnaast richt Blokker zich op de verdere groei van de marktplaats waarmee Blokker al sinds 2016 actief is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond