Deel dit artikel
-

Winst Bitvavo verdampt door verkeerde investering

Cryptobeurs Bitvavo heeft klappen gehad door een verkeerde investering in leenbedrijf Genesis, dat niet in staat bleek een uitstaande schuld van 280 miljoen dollar te betalen. Uit het jaarverslag over 2022, waaruit Quote citeert, blijkt dat onder de streep slechts 57,043 euro overblijft, tegen ruim 34 miljoen in 2021.

Aanvankelijk was Bitvavo nog optimistisch dat moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) de leningen kon terugbetalen.

En dus leent het Nederlandse bedrijf een fors bedrag van oprichters Mark Nuvelstijn, Tim Baardse en Jelle de Boer. Zij steken 80 miljoen in het bedrijf, met de bereidheid nog verder te gaan als dat nodig is. Bitvavo betaalt een rente van 5 procent over de miljoenen. De looptijd van de lening is drie jaar.

In een toelichting schrijft Bitvavo dat de crypto-industrie ‘aanzienlijk getroffen’ is door scherpe dalingen van prijzen en minder handel in cryptomunten. Volgens Bitvavo nam de handel af, omdat consumenten minder vertrouwen kregen in crypto’s. En dat had ook gevolgen voor de commissies.  In 2021 verdiende Bitvavo 246 miljoen euro aan transactiekosten. In 2022 lag dat op slechts 130 miljoen.

Ook kampt het bedrijf met sterk gestegen kosten.

Deel dit bericht

3 Reacties

Erwin

Ik ben twee jaar geleden in crypto gestapt uit nieuwsgierigheid en natuurlijk na eigen onderzoek en kwam bij Bitvavo uit.
Daar heb ik een account geopend en, tot op heden, geen spijt van. De afgelopen twee jaren waren een leerproces voor mij. Dit debacle voor Bitvavo is dat ook, maar wel een hele dure. Een les die ze nooit zullen vergeten en men lost het, naar mijn idee, netjes op. Ten onder gaan heeft grotere consequenties, kijk naar FTX.

De crypto industrie is een jonge industrie en wordt langzaamaan volwassen. Met volwassen worden stoot je wel eens je hoofd.
Dat is blijkbaar in het verleden vaak gebeurt, aan aantal grote spelers zijn omgevallen. Het kaf wordt van het koren gescheiden.

Ik wens het team van Bitvavo een succesvol 2024 toe.

Moo - Gbm

ik ben zelf pas 1 jaar ingestapt en kijk hier en daar nog even hoe alles gaat en evalueert maar zo’n exorbitant bedrag van meer dan 80 miljoen zonder het bedrijfs verleden goed uit te pluizen en de risico’s van meer dan 50% niet te zien aankomen na goede onderzoek vindt ik persoonlijk onbegrijpelijk maar helaas komt het voor jammer genoeg door dat veel bedrijven zeker in de VS alles opblazen en zo mooi laten lijken.

Biharie

Ik vind het jammer dat Bitvavo bepaalde cripto bedrijven dilist en daarvan worden we beleggers benadeeld. ik zit al 2 jaar bij hun. verder wens ik ze en jullie allemaal de beste wensen in 2024

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond