Deel dit artikel
-

Winst Booking.com stort in met 99%

Booking.com zag de winst in 2020 historisch hard kelderen met 99 procent, maar wist netto onder de streep nog wel een positief resultaat te realiseren van 59 miljoen dollar.

Reizigers boekten vorig jaar voor 35,4 miljard dollar aan reisproducten, voornamelijk hotelovernachtingen. Dat was 63 procent minder dan in 2019. Dat bedrag is overigens niet de omzet van Booking. Het bedrijf vangt een commissie per boeking. De totaalsom daarvan kwam uit op 6,8 miljard dollar, een daling van 55 procent.

Gisterenavond publiceerde Booking.com, dat zijn oorsprong in Nederland vindt, de financiële cijfers over het vierde kwartaal en daarmee ook over heel 2020. CEO Glenn Fogel heeft weinig reden tot enthousiasme want de resultaten zijn historisch laag, de internationale reisbewegingen minimaal en er is geen vooruitzicht te geven voor de komende kwartalen.

In de jaarcijfers zitten ook nog het onschuldige eerste kwartaal vervat. Dat is het enige pluspunt in de jaarcijfers. Het vierde kwartaal daarentegen laat een omzetdaling van 63 procent zien tot 1,2 miljard dollar en een verlies van 23 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat een miljard in de plus.

Investeren doet Fogel met name in technische vernieuwingen, zo licht hij toe. Een belangrijke daarbij is het interne betaalsysteem waarmee reizigers makkelijker productcombinaties kunnen boeken.

Foto: BTO University (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond