Deel dit artikel
-

Winstverdubbeling voor New York Times Digital

De online uitgave van The New York Times (NYTD) heeft de winst in de afgelopen maanden zien verdubbelen, zo heeft de krant bekendgemaakt. Dat de inkomsten toenemen komt vooral doordat er meer geadverteerd wordt op de site.

De New York Times Digital beheert de sites NYTimes.com en Boston.com. De omzet van de NYTD nam in het tweede kwartaal toe met 27 procent intot 27,4 miljoen. De operationele winst nam toe van 4,3 miljoen dollar tot 8,9 miljoen dollar.

Hoewel de NYTD maar een klein onderdeel is van The New York Times Company (het maakt slechts 4 procent van de totale omzet uit van het krantenconcern) is de groei die NYTD momenteel doormaakt wel spectaculair te noemen. De NYTD omzet groeide dus met 27 procent terwijl de omzetgroei bij de televisie-activiteiten maar 11 procent was en die van de kranten maar een schamele 2 procent.

The New York Times is niet de enige online publisher die succes heeft op het moment. Van de week maakte MSNBC.com bekend dat het voor het eerst winst heeft gemaakt. Die site werd in 1996 gelanceerd en maakt een omzet van 45 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond