Deel dit artikel
-

Winstwaarschuwing FedEx, koers: -19%

In de VS en internationaal worden er minder pakketjes verscheept door macroeconomische onzekerheid. FedEx merkt dat en moet een winstwaarschuwing geven.

Gisteren na sluiting van de Amerikaanse handelsdag maakte FedEx, een week eerder dan gepland, zijn voorlopige cijfers https://investors.fedex.com/news-and-events/investor-news/investor-news-details/2022/FedEx-Reports-Preliminary-First-Quarter-Financial-Results-and-Provides-Update-on-Outlook/default.aspx bekend over het afgelopen kwartaal. Daarin is sprake van negatieve vooruitzichten. De handel nabeurs reageerde fel op die domper. De koers daalde met 19,4 https://finance.yahoo.com/quote/FDX procent.

De Amerikaanse pakketvervoerder neemt maatregelen die de financiële pijn moeten verlichten. Er worden kantoren gesloten, er geldt een vacaturestop, het R&D-budget gaat omlaag en een aantal vliegtuigen blijft aan de grond. Het aandeleninkoopprogramma blijft intact.

Een bedrijf als FedEx wordt door beleggers gezien als een kanarie in de kolenmijn. De ontwikkelingen bij de klanten van FedEx zijn een signaal voor welke kant de internationale economie zich op beweegt.

In de drie maanden tot eind augustus boekte het logistieke bedrijf een omzetstijging van vijf procent tot 23,2 miljard dollar.

Foto: ikarasawa (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond