Deel dit artikel
-

Wish-NokNok verkocht aan Tiscali

Internetprovider Wish-NokNok is door de eigenaren Newconomy en Scaramea verkocht aan de Nederlandse dochteronderneming van Tiscali, voorheen World Online. Voor de overname is een bedrag betaald van 2,3 miljoen euro in contanten, een fractie van de investering die Newconomy zelf heeft gedaan.

Alle activiteiten voor zowel consumenten als de zakelijke markt zijn door Tiscali Nederland overgenomen. Het voltallige personeel wordt nu ondergebracht bij Tiscali.

Newconomy had een aandeel van 66,7 procent in Wish-NokNok , Scaramea 33,3 procent. Het belang dat Newconomy in Wish-NokNok had is in de loop der tijd aanzienlijk afgewaardeerd. In 1998 nam Newconomy een belang van 7,5 procent in Wish voor een bedrag van 1,4 miljoen gulden. Het bedrijf werd op het hoogtepunt gewaardeerd op honderd miljoen gulden. Vorig jaar vergrootte Newconomy het belang in twee fasen, in maart en in juli (18 miljoen euro), tot honderd procent.

Newconomy kocht de provider Wish van de Groningse ondernemer Jakob Pieterman. In oktober vorig jaar werd Wish samengevoegd met NokNok, dat eigendom was van Scaramea, de internettak van verzekeraar Achmea. Achmea heeft inmiddels Scaramea opgeheven.

Pieterman had nog geruime tijd via Publishing Partners Nederland (PPN) een bedrag van Newconomy tegoed. Pieterman heeft zijn aandeel in PPN van de hand gedaan, maar PPN claimde nog steeds geld van Newconomy te krijgen, dat op zijn beurt stelde aan de verplichtingen te hebben voldaan. Het leidde tot rechtszaken. Newconomy laat weten nog met PPN in onderhandeling te zijn over "de resultante" van de transactie met Tiscali.

Deel dit bericht

4 Reacties

Martin

Goed nieuws. Eindelijk een verkoop waarbij ik vertrouwen heb dat de kopende partij ook daadwerkelijk munt kan slaan uit de deal. Tiscali kan natuurlijk veel meer geld genereren op een abonnee dan Wish op eigen kracht. Als Newconomy nu meer participaties op die manier verkoopt realiseert het eindelijk resultaten waar het voor opgericht is. Wat mij betreft mag Newconomy doorzetten en al haar participaties verkopen. Misschien dat er dan nog een bedragje overblijft om Newconomy op kleine schaal gezond voort te zetten. Jammer dat er zwaar verlies op Wish wordt geleden.

marius

"Als Newconomy nu meer participaties op die manier verkoopt realiseert het eindelijk resultaten waar het voor opgericht is". Een waarom is Newconomy volgens Martin voor opgericht? 100 miljoen in bedrijven investeren, om deze vervolgens voor enkele miljoenen te verkopen? Ter info, Newconomy heeft/had commerciële doelstellingen en is geen overheidsinstantie. Sociale doelstellingen lijken me niet aan de orde. Enige positieve is dat een participatie verkocht kon worden alvorens deze failliet gaat.

mark

Slimme jongesn die italianen. Voor een habbekrats hebben ze recentelijk al twee 'namen' in de Nederlandse internetwereld opgekocht. Wie is de volgende die ze gaantoevoegen aan hun boeket? Of betalen ze nu eerst de rekening die ze straks gepresenteerd krijgen van de rechter voor Euro2000.com (een van die lijken uit de kast met WorldOnline erop).

Martijn

Prima deze verdere consolidatie in de markt. Tiscali lijkt tot een van de overlevers te behoren in de EU (No 2 Internet Provider na T-Online), met voldoende diepe zakken> Positief ook dat Tiscali hard durft te snijden in haar personeelsbestand als de resultaten te negatief zijn en alle website-inspanningen in Europa op 1 leest schoeit, want dat is goedkoper. Positief ook dat op deze manier diensten als Wish-Noknok en belangrijker het recent overgenomen Xoip nog een toekomst krijgen.Over Newconomy denk ik slechts: ik hoop dat het lijden niet te lang meer wordt gerekt, de overige deelnemingen zo snel mogelijk aan de man worden gebracht, en de aandeelhouders nog een pietsie terug krijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond