Deel dit artikel
-

Wish opent distributiecentrum in Amsterdam

Wish heeft een opslag- en distributiecentrum geopend in Amsterdam, zijn tweede in Europa. Dat maakt deel uit van de strategie om dichterbij de lokale handelaren te zitten en daarmee ook de continentale consument sneller te bedienen.

Amsterdam is naast Tallinn in Estland het tweede logistieke centrum waar Wish fulfillment vandaan doet. Het bestaan van de Nederlandse locatie werd in de afgelopen dagen pas bevestigd door het e-commerceplatform, maar ze is al sinds november 2018 operationeel.

Vanuit Nederland worden 21 landen bediend, vanuit Estland achttien. De locaties hebben nog geen eigen specialisaties. Zo kan een Nederlandse of Belgische klant bijvoorbeeld vanuit Tallinn worden bediend en een Etse of Letse vanuit Amsterdam. Finland, hoewel dichtbij Estland gelegen, wordt vanuit Amsterdam bediend.

Wish is een internationaal e-commerceplatform dat bemiddelt in vraag en aanbod. Het doet niet zelf aan inkoop en heeft geen eigen assortiment. De fulfillmentcentra in Europa zijn bedoeld om de handel te versnellen. Veelverkopende producten worden alvast dichtbij de klant opgeslagen, maar handelaren kunnen ook betalen om hun assortiment bij Wish in de schuur te leggen, gereed voor verzending.

Onlangs kreeg het Amerikaanse bedrijf nog een extra kapitaalinjectie van honderd miljoen dollar om zijn Europese groei te versnellen.

Wish is in Nederland al een redelijk bekende marktplaats, net als AliExpress. Uit een recent onderzoek komt naar voren dat de Nederlandse consument liever bij Wish winkelt dan bij Amazon.

Foto: Tomi Fülesi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond