Deel dit artikel
-

Wish opent distributiecentrum in Amsterdam

Wish heeft een opslag- en distributiecentrum geopend in Amsterdam, zijn tweede in Europa. Dat maakt deel uit van de strategie om dichterbij de lokale handelaren te zitten en daarmee ook de continentale consument sneller te bedienen.

Amsterdam is naast Tallinn in Estland het tweede logistieke centrum waar Wish fulfillment vandaan doet. Het bestaan van de Nederlandse locatie werd in de afgelopen dagen pas bevestigd door het e-commerceplatform, maar ze is al sinds november 2018 operationeel.

Vanuit Nederland worden 21 landen bediend, vanuit Estland achttien. De locaties hebben nog geen eigen specialisaties. Zo kan een Nederlandse of Belgische klant bijvoorbeeld vanuit Tallinn worden bediend en een Etse of Letse vanuit Amsterdam. Finland, hoewel dichtbij Estland gelegen, wordt vanuit Amsterdam bediend.

Wish is een internationaal e-commerceplatform dat bemiddelt in vraag en aanbod. Het doet niet zelf aan inkoop en heeft geen eigen assortiment. De fulfillmentcentra in Europa zijn bedoeld om de handel te versnellen. Veelverkopende producten worden alvast dichtbij de klant opgeslagen, maar handelaren kunnen ook betalen om hun assortiment bij Wish in de schuur te leggen, gereed voor verzending.

Onlangs kreeg het Amerikaanse bedrijf nog een extra kapitaalinjectie van honderd miljoen dollar om zijn Europese groei te versnellen.

Wish is in Nederland al een redelijk bekende marktplaats, net als AliExpress. Uit een recent onderzoek komt naar voren dat de Nederlandse consument liever bij Wish winkelt dan bij Amazon.

Foto: Tomi Fülesi (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Jelle

Benieuwd hoe die concurrentie gaat uitpakken tussen platforms als Amazon, Wish en Aliexpress in Nederland.

Richardvanw

Amazon en BOL zullen de komst van AlieExpress naar Europa echt gaan voelen als AlieExpress meer en meer bekendheid krijgt bij de grote massa.

80% van alle producten op BOL en Amazon zijn producten welke via Alibaba (eigenaar van AlieExpress) worden ingekocht en worden verkocht onder een ‘private’ of white label voor een meerprijs van 70-80% vd originele prijs.

De komst en uitbreiding van Wish in Europa zal dezelfde uitwerking hebben op BOL en Amazon. Waarom zouden consumenten 15 euro betalen voor hondenbak als PRECIES dezelfde hondenbak op AlieExpress 4,50 kost, EN de bezorging ook gewoon 2-3 dgn is(ipv + 15 dng momenteel) zodra het Alieexpress distributiecentrum in Luik er staat….

Bram

@Richard. Gelukkig geeft het merendeel van Nederland nog steeds om merk-waarde en service. AliExpress en Wish staan garant voor troep wat binnen no-time kapot gaat. Ik ben het dus totaal niet eens met je argumenten.

Richardvanw

@Bram: laat me raden: jij verkoopt zelf op BOL ;)?

“Merkwaarde en service” Tsja Bram zoals ik al zei: 80% vd producten met “merkwaarde’ zijn simpelweg producten welke op Alibaba worden ingekocht, er wordt wat ‘branding”omheen gedaan met mooi naampje en logo..echter de producten zijn PRECIES dezelfde ‘troep” welke op AlieExpress wordt verkocht.

Het zijn dezelfde (Chinese) leveranciers welke op Wish, Amazon, Bol of Alieexpress verkopen, dat is gewoon een feit.

Bram

@RIchard. Verkoop niks op Bol, af en toe koop ik een keer een scheerapparaat maar daar blijft het bij.

Wellicht handig om te kijken wat Nike en Ikea afgelopen tijd gedaan hebben met betrekking tot Amazon. Die Chinese crap wordt alleen omarmt door de lagere klassen en leidt voor het grootste deel tot de vervuiling wereldwijd. Het zal me dus niet verbazen dat door bewustwording van de consument ze flik marktaandeel gaan verliezen.

Misschien moet je een keer wat bestellen op die Chinese websites.
3/10 komt het niet aan
3/10 is het binnen 3 maanden kapot
4/10 krijg je er huiduitslag van

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond