Deel dit artikel
-

Wish wisselt voor 173 miljoen dollar van eigenaar

Online marktplaats Wish valt in handen van de Aziatische eBay-dochter Qoo10 voor 173 miljoen dollar cash. Dat is iets meer dan een procent van de waardering waartegen het in 2020 naar de beurs ging.

Het is Wish niet gelukt om de tegenvallende resultaten van de afgelopen twee jaar te keren. Concurrenten als Temu, Shein en in zekere mate ook TikTok namen het stokje over. De leiding van het bedrijf zocht afgelopen halfjaar een manier om de maximale waarde eruit te halen voor aandeelhouders.

Dat leidt tot een transactie waarbij de technologie, het merk, de mensen en verplichtingen worden verkocht aan Qoo10. Van oorsprong is dat een Zuid-Koreaans bedrijf, maar in de afgelopen veertien jaar sloeg het zijn vleugels uit richting het oosten. Het is vanuit Singapore onder meer actief in India, China en Japan.

De verkopende partij, ContextLogic, vangt een kleine tweehonderd miljoen dollar en blijft zitten met aftrekbare verliezen ter waarde van 2,7 miljard dollar. Daar wil het een partner bij zoeken die voor een x-bedrag die verliezen wil overnemen voor eigen gewin.

Het is in deze fase nog niet bekend of Qoo10 de resterende westerse activiteiten wil houden of zich louter wil concentreren op thuismarkt zuid-oost Azië.

Foto: Sam Villaroman (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond