Deel dit artikel
-

Wisseling aan de top en ontslagen bij Covisint

Covisint, marktplaats voor de autoindustrie, voert een reorganisatie door. CEO Kevin English maakt plaats voor een topman van General Motors, een van de initiatiefnemers van de marktplaats. Ook krijgen vijftig van de driehonderd man personeel ontslag en wordt supply chain management uit het dienstenaanbod geschrapt.

Covisint werd twee jaar geleden opgezet door de drie grote partijen in de Amerikaanse auto-industrie Ford, DaimlerChrysler en General Motors. In een later stadium voegden zich ook Nissan en Renault bij zich, gevolgd door PSA Peugeot. De grote autofabrikanten gaven aan via Covisint de in- en verkoop met toeleveranciers te willen regelen, maar de marktplaats werd uitgebreid met allerlei aanvullende diensten.

De Wall Street Journal meldt dat de drie initiatiefnemers hun online activiteiten aan het reorganiseren zijn om op kosten te besparen en daarbij ontspringt Covisint de dans niet. De marktplaats lijdt nog steeds verlies. De inmiddels voormalig ceo English verklaarde telkens dat de marktplaats in het vierde kwartaal van dit jaar winst zal gaan maken. Hij is inmiddels opgevolgd door Harold Kutner, hoofd inkoop bij General Motors, die meteen aangaf dat die doelstelling gehandhaafd blijft.

Naast de ontslagen zal Covisint ook de diensten rond supply chain management afstoten. Dit was juist een van de elementen waar het bedrijf nadruk op aan het leggen was. De focus komt meer te liggen op de rol als marktplaats voor in- en verkoop. Ook zal er meer aandacht komen voor integratie van de verschillende systemen die de autofabrikanten gebruiken.

Kutner zegt dat hij meer nadruk zal leggen op de relatie met toeleveranciers, de groep die nog deels afwachtend staat tegenover de marktplaats. Kutner zegt dat hij wil proberen om deze reserves weg te nemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond