Deel dit artikel
-

Withlocals start in Nederland, spoedig Europa in

Thuis dineren bij de bekende chef-koks of een rondleiding in Eindhoven of Amsterdam langs de plekjes die alleen locals kennen. Dat is mogelijk nu het in Azië populaire Withlocals.com ook in Nederland opent. Binnenkort volgt Spanje.

Eigenlijk maakt Withlocals.com een eigenaardige omweg voor zijn introductie in Nederland. Het bedrijf is ontstaan in Eindhoven bij Greenhouse Group, maar richtte zich van meet af aan op de Aziatische markt. De site bemiddelt tussen locals en reizigers die willen eten bij lokale inwoners van een land of samen activiteiten willen ontplooien.

Afgelopen jaar trok de dienst veel aandacht bij de pers in verscheidene Aziatische landen en daardoor ook bij grote internationale investeerders.

Het concept laat zich makkelijk vertalen naar andere landen en de aansluiting tot de Nederlandse markt is daarom makkelijk en logisch gemaakt. Ter introductie stellen sterrenchefs Moshik Roth (&samhoud places) en René Brienen (Brienen aan de Maas) hun huis open voor een aantal dinner-party’s. Ook andere thuischefs kunnen zich op Withlocals.com. “De nadruk ligt op het samen eten in intercultureel Nederland. Zowel reizigers als Nederlanders kunnen gebruik maken van het aanbod”, aldus de startup.

In eerste instantie kunnen locals uit Eindhoven en Amsterdam zich inschrijven. Daarbij gaat het niet enkel om eten maar ook om activiteiten als verkenningstochten door de stad.

De site en app bemiddelen tussen de local en de reiziger. Dat is ongemakkelijk voor de reisbranche omdat dat traditionele bemiddelaars op het vlak van ‘persoonlijke reiservaring’ buitenspel worden gezet. Gebruikers van de diensten kunnen voorafgaand aan hun afspraak met elkaar chatten om een indruk te krijgen of vragen voor te leggen.

Binnenkort gaat Withlocals ook in Spanje van start, wat een voorbode lijkt voor verdere uitrol binnen Europa.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Rene Schoemaker

Die schoenen zijn helemaal ok! Mascelori’s neem ik aan?

Erwin Boogert

c.c. @mascolori @zalando @wehkamp @omoda cs even mee, want ik heb geen flauw idee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond