Deel dit artikel
-

WK-koorts in Nederland: zoekopdrachten door het dak

Nederland begint warm te lopen voor het WK voetbal, dat op 20 november begint in Qatar. Dit blijkt uit een analyse van de Google zoekopdrachten door online marketing agency Seeders. De zoekterm ‘wanneer begint het WK’ kende een stijging van liefst 299 procent tot ruim 9.000 zoektermen.

De grote vraag is natuurlijk op welke data het Nederlands elftal in actie komt in de groepsfase van het toernooi. De zoekterm ‘Wanneer speelt Nederland’ werd 12.000 keer ingetikt in de zoekmachine, 1400 procent meer dan in augustus. Ook ‘speelschema Nederland’ werd veelvuldig gevraagd door Nederlanders: bijna 10.000 keer.

Op 11 november maakt bondscoach Louis van Gaal bekend welke 26 spelers mee gaan naar Qatar. De zoekterm ‘Selectie Nederlands elftal’ ziet nu al een stijging van 304 procent. Deze term heeft meer dan 26.000 zoekopdrachten per maand. Op vrijdag 21 oktober werd de voorselectie bekendgemaakt met hierin 39 spelers. Er moeten nog 12 namen afvallen die niet op het vliegtuig stappen richting de oliestaat.

Opvallend is ook dat Nederlanders zoeken naar het tijdsverschil in Qatar. Waar hierop in de zomer nog gemiddeld 1.850 keer gezocht werd is dit op dit moment al 4.400 keer. Een plus van 137 procent. Ook het nieuwe shirt, waar Oranje in gaat spelen in Qatar, zorgde voor veel nieuwsgierigheid. ‘Shirt Nederlands elftal’ werd in september, de maand waarin deze bekend werd gemaakt, 147.000 keer gezocht. Een stijging van 490 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond