Deel dit artikel
-

Woensdag opnieuw actie bij hoofdkantoor Uber

Voor de vierde keer in een maand brengen chauffeurs die rijden voor Uber een bezoek aan het hoofdkantoor van het taxibedrijf in Amsterdam. Zij presenteren woensdag aan de Uber-top wat zij écht binnenkrijgen aan inkomen. De actie is om 16.00 uur.

De actie van de chauffeurs is een dag voordat Uber een onderzoek van de Universiteit van Maastricht naar buiten brengt. Daarmee wil het platformbedrijf aantonen dat het allemaal wel meevalt met de lage lonen van de chauffeurs.

Dit zogenaamde onafhankelijk onderzoek is, net als een onderzoek van 2,5 jaar geleden, volgens de FNV louter gebaseerd op data die Uber zelf heeft aangeleverd. Die data is niet controleerbaar. Bovendien houden die cijfers van Uber totaal geen rekening met de kosten die de chauffeurs zelf dragen.

De FNV heeft eerder berekend dat taxichauffeurs bij Uber over het algemeen niet eens het loon uit de Taxi-cao halen. Soms zitten zij zelfs beneden het minimumloon. Ook zijn ze niet verzekerd voor pensioen en arbeidsongeschiktheid.

De chauffeurs willen de directie en belangstellenden woensdag een kijkje geven in hun portemonnee. Zij hebben aan de hand van hun eigen verdiensten en de gemiddelde autokosten volgens de ANWB – die nog bescheiden zijn – uitgerekend wat hun echte inkomen is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond