Deel dit artikel
-

‘WooCommerce meestgebruikte e-commerceplatform in Nederland’

De helft van de Nederlandse webwinkels draait op e-commercesoftware van WooCommerce, Magento en Shopify. In België is een vergelijkbaar beeld te zien, al heeft daar Wix de tweede plek qua marktaandeel.

Dat blijkt uit een vergelijkende steekproef van Webwinkelsucces.nl onder een kleine vijftigduizend webwinkels in Nederland. Lokale platformen zoals MijnWebwinkel, CCV Shop, JouwWeb en Shoppagina behoren tot de middenmoot.

Opvallend in de steekproef is de groei die Shopify laat zien. In Nederland bekleedt dat nu de nummerdriepositie met een marktaandeel van vijftien procent. Internationaal laat het Amerikaanse platform echter een groeiversnelling zien die schematisch weergegeven op een hockeystick lijkt.

Over de omzetten van de webwinkels en de mate van economische activiteit kan Webwinkelsucces niets zeggen. Evenmin over de dynamieken die zich afspeelden sinds de uitbraak van het coronavirus. Shopify meldde vorige week dat aantal nieuw geopende winkels na de uitbraak van het coronavirus steeg met 62 procent ten opzichte van de zes voorgaande weken.

WooCommerce is onderdeel van de private onderneming WordPress. Dat maakt nooit financiële of economische cijfers bekend.

Webwinkelsucces.nl is sinds juli 2019 onderdeel van uitgeverij annex marketingbedrijf Reachmo.re.

Foto: Kristoffer Trolle (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond