Deel dit artikel
-

Wordfeud blijft populairste spel-app

Ruim de helft van de Nederlanders met een smartphone heeft een spel-app geïnstalleerd op zijn of haar toestel. Gamen op de smartphone is vooral populair onder vrouwen, maar ook tieners hebben een bovengemiddeld aantal spelapps op hun smartphone staan.

Candy Crush, Wordfeud en Candy Crush Soda vormen al langere tijd de top drie. Toch zijn er volgens onderzoeksbureau Telecompaper wel veranderingen merkbaar in het gebruik van spel-apps.

Zo wordt het spel Farm Heroes Saga, geïnstalleerd op 8 procent van de Nederlandse smartphones (goed voor een vijfde plaats), inmiddels 15 dagen gemiddeld per maand gebruikt. Hoewel daar groei in zit, daalt het aantal minuten per week dat het spel gebruikt wordt met 26 minuten (66 minuten in december 2015 versus 40 minuten in juni 2016).

Candy Crush is weliswaar de meest geïnstalleerde game-app, maar apps zoals Wordfeud, Clash of Clans en Candy Crush Soda worden vaker gebruikt.

Een app die zeker in de top 10 zal komen te staan is Pokémon Go, misschien wel de grootste klapper deze zomer. Go is een zogeheten ‘augmented reality-spel’ waarin spelers via hun scherm de Pokémon in de echte wereld kunnen zien. Vanwege overbelasting van de servers is de Nederlandse lancering van de app nog even uitgesteld.

Foto: Garry Knight (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond