Deel dit artikel
-

WordPress breidt WooCommerce uit met abonnementen

Automattic, het moederbedrijf van WordPress koopt Prospress. Daardoor kan het abonnementen op fysieke en digitale producten laten verkopen door klanten van e-commercepakket WooCommerce.

Prospress maakt de overname bekend zonder financiële details bekend te geven. De twintig medewerkers van het bedrijf verhuizen met de producten mee naar Automattic.

Uit de Q&A komt naar voren dat er voorlopig weinig verandering zijn te verwachten aan de producten van Prospress. Achter de schermen daarentegen wel. Het team gaat nauw samenwerken met de mensen van WooCommerce omdat beide e-commerceteams in grote lijnen aan dezelfde technische vraagstukken werken.

Met de overname krijgt Automattic drie producten in handen die handig zijn voor webwinkeliers. Althans, winkeleigenaren die met WooCommerce werken. Het meest zichtbare product voor de consument is Subscriptions, een middel om terugkerende betalingen te innen voor het gebruik van producten of diensten. Automatewoo doet marketingautomation op WooCommerce en Robot Ninja automatiseert het testen van check-outs.

Foto: Wordcamp Europe (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Math schol - WPbeveiligen

WooCommerce is al een grote speler op de markt, met deze fusie zal WooCommerce flink groeien.
Het hanteren van betaalabonnementen, microtransacties zal flink groeien, Automattic ziet dat en speelt hier erg slim op in.
Ik zie hier een Paypall, dat was een “simpel” betaaldienstje maar nu gaan er miljoenen in om en heeft Elon musk zelfs een auto de ruimte in kunnen sturen. Waar het internet en smart thinking wel niet toe kunnen leiden..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond