Deel dit artikel
-

WordPress lanceert eigen AdWords

WordPress heeft een dienst gelanceerd waarmee gebruikers geld kunnen verdienen aan hun blog met advertenties. WordAds, zoals de nieuwe dienst heet, is opgetuigd nadat WordPress eerder een overeenkomst sloot met online reclamebedrijf Federated Media. (meer…)

Deel dit bericht

12 Reacties

Tim de Vrind

Goed idee van WordPress… Mijns inziens hebben ze (van oorsprong) niet de neiging om (erg) commercieel bezig te zijn.
Het enige nadeel kan zijn dat er teveel restricties zijn om het programma te kunnen draaien en dat er weer een separate tool komt die stand alone beheert moet worden.

Sjoerd

Een voor de hand liggende, erg late, stap. Maar, WordsAds? Lijkt dit niet erg veel op AdWords? 🙂

Tom

Komt deze dienst er meteen voor alle landen? 🙂

Alexander

Is het ook al bekend hoe/waar adverteerders terecht kunnen :-)?

Vonny Nuijten

Prima! Hoe meer spelers op de advertentiemarkt, des te beter lijkt me. Ben erg benieuwd naar de uitkomst van deze ontwikkeling!

Joost de Valk

Het lijkt me wel handig dat we niet aan termvervaging doen hier 🙂 het betreft WordPress.com, dus niet zomaar “WordPress”, alleen de gehoste variant er van. Dat heeft dus bedrijfsmatig niks te maken met het software pakket WordPress.org, waar onder andere Emerce ook op draait.

Simon

Uhm…ze bedoelen toch de AdSense variant? AdWords is adverteren op Google network, AdSense is geld verdienen met ads in jouw content…AFAIK 🙂
Verder goede ontwikkeling, ik hoop dat ze dit dan ook buiten WordPress gaan openstellen, want Google mag wel wat concurrentie krijgen!

Wolter Tjeenk Willink - Traffic Builders zoekmachinemarketing

Zeker een goede ontwikkeling gelet op de dominante positie van Google. Al is het wel de vraag in hoeverre dit voor de hosted WordPress blogs zelf interessant is. Vanwege het veilingmodel in Adwords/Adsense verdienen blogeigenaren al snel meer aan het plaatsen van Adsense ads dan de Wordads ads lijkt mij omwille van het veilingmodel i.c.m. het grote aanbod adverteerders binnen het Google Adwords contextual netwerk.

Daar komt bij dat het alleen geldt voor de hosted oplossingen op dit moment. Dat heeft ook implicaties voor het bereik aangezien de meeste grote blogs gebruik maken van de softwareoplossing in een eigen hostingomgeving. Maar denk dat de eerste WordPress plugins om dit te faciliteren op de non-hosted blogs niet lang op zich zal laten wachten.

@Joost: al een weekendje geblocked hiervoor? 🙂

Joost de Valk

Wolter: het werkt dus niet voor self-hosted WordPress blogs vooralsnog, WP.com only. Dus de hype is wat overtrokken.

Wolter Tjeenk Willink - Traffic Builders zoekmachinemarketing

@Joost: dat realiseer ik me, maar denk niet dat het lang zal duren. Daar ligt nog wel het grootste potentieel namelijk. Time will tell.

Lifestyle

Storm in een glas water? Voorlopig lijkt me het plaatsen van adwords en affliliates voldoende te voorzien in hetgeen nodig is…

Alwin

Ik ben benieuwd in hoeverre dit nu eigenlijk een succes is gebleken. Niet meer over gelezen in de laatste paar maanden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond