Deel dit artikel
-

WordPress plugin Yoast in Amerikaanse handen

Newfold Digital heeft met steun van Clearlake Capital Group en Siris Capital Group het Nederlandse Yoast ingelijfd, aanbieder van SEO (zoekmachineoptimalisatie) plug-ins voor WordPress. Er is geen overnamebedrag bekend gemaakt.

De overname maakt deel uit van de langetermijnstrategie van het Amerikaanse Newfold Digital om klanten ‘te verbinden met eersteklas tools en diensten om hun online aanwezigheid en hun succes in een digitale wereld te optimaliseren’, zo staat te lezen in het persbericht.

Yoast is een WordPress plug-in die meer dan 12 miljoen websites ondersteunt. Met de plug-in kunnen website-eigenaars, zo wordt in elk geval geclaimd, meer bezoekers genereren via zoekmachines als Google en Bing. Daarnaast verzorgt het merk SEO-opleidingen.

De naam Yoast verwijst nog steeds naar ontwikkelaar Joost de Valk, ooit SEO adviseur voor onder meer The Guardian, eBay en Disney. De Valk legde zijn taak als CEO in 2019 neer om Chief Product Officer te worden van zijn bedrijf en is dat nog steeds. Ook werd hij dat jaar CMO van WordPress. Na nog geen half jaar stapte hij op, omdat de organisatie niet gereed was voor de overkoepelende marketingstrategie die De Valk wilde helpen neerzetten.

Tot de merkenportefeuille van Newfold behoort onder meer Bluehost, Web.com, Domain.com en Network Solutions. Alle medewerkers van Yoast, dus ook het leidinggevende team met CEO Marieke van de Rakt (echtgenote De Valk), zullen overstappen naar Newfold Digital. Volgens Wikipedia werken er ongeveer 100 werknemers voor Yoast, het merendeel in Wijchen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Nils van der Knaap - Sky Internet Marketing

Dat is best wel een nieuwtje. Ben benieuwd of er veel gaat veranderen en er nu opeens meer manieren bij komen om geld te maken om de overname terug te verdienen.

Op hun eigen website spreken ze overigens van 140 werknemers https://yoast.com/exciting-news-yoast-joins-newfold-digital/

HV Media

Een forse investering voor een plugin die het grootste deel van de 12 miljoen websites gratis gebruikt. Zie het ROI op de overname ook nog niet heel gunstig in. De basis en gratis Yoast versie kan niet snel omgezet worden naar een betaalde feature, gezien er genoeg goede alternatieve opties zijn in de markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond