Deel dit artikel
-

WordProof wint 1 miljoen euro in wedstrijd Europese Commissie

De Nederlandse startup WordProof is als eerste geëindigd in de pan-Europese wedstrijd Blockchains for social good van de Europese Commissie en heeft daarmee 1 miljoen euro gewonnen. WordProof, opgericht in 2019, wist de 175 andere deelnemers uit heel Europa achter zich te laten.

De Europese wedstrijd richt zich op de inzet van blockchain-technologie om maatschappelijke problemen op te lossen. Een daarvan is dat het vertrouwen onder consumenten in het internet afneemt door onder meer fake nieuws en privacyproblemen.

WordProof ontwikkelt een universeel Timestamp Ecosysteem. Daarmee wordt het mogelijk om de betrouwbaarheid van de inhoud op internet te controleren. Zo wordt zichtbaar wie wat waar wanneer oorspronkelijk publiceerde.

In Nederland was DPG Media de eerste die de timestamp-technologie inzette om haar artikelen te beschermen. Zoekmachines kunnen daar bij de ranking van artikelen rekening mee houden.

WordProof is opgericht in 2019 door Sebastiaan van der Lans vanuit webbureau Van Ons, samen met angel investor en partner Frank van Dalen.

Begin juni werd bekend dat WordProof een converteerbare lening krijgt van 275.000 euro van het Innovatiefonds Noord-Holland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tim - Timdehoog.nl

Goede uitvinding. Ik denk dat het ook van toegevoegde waarde is voor bloggers om hun content te beschermen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond