Deel dit artikel
-

Worldcoin moet activiteiten in Spanje tijdelijk staken

Worldcoin (WLD, het crypto-project van Sam Altman, de oprichter van OpenAI en ChatGPT, moet zijn activiteiten in Spanje grotendeels staken.

De Agencia Española de Protección de Datos (AEPD), de Spaanse autoriteit voor persoonsgegevens, moet stoppen met het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens. Het verbod wordt opgelegd voor een periode van drie maanden.

De AEPD heeft klachten gekregen van gebruikers in Spanje die beweren dat zij hun toestemming voor de datacollectie niet kunnen intrekken.

Met de Worldcoin wil Altman een universeel basisinkomen mogelijk maken, kennelijk vanuit het idee dat de waarde van die munt op den duur zal stijgen.

De Worldcoin kun je niet zomaar kopen. Weliswaar maakt de munt gebruik van de zogenoemde Polygon-blockchain, bekend van Ethereum, maar je moet hem bewaren in een Worldcoin app die eerst geactiveerd moet worden door je iris te laten scannen in één van de 35 steden in deelnemende landen. In Duitsland is dat Berlijn, in Frankrijk Parijs en in Spanje zijn er scan-locaties in en om Barcelona en Madrid. Het apparaatje waarmee dat gebeurt heet de Orb.

Onlangs kondigde Hongkong ook maatregelen aan omtrent Worldcoin. Eind vorig jaar moest het project ook al stoppen in Brazilië, Frankrijk en India.

Ondanks het verbod behaalde Worldcoin onlangs de mijlpaal van 1 miljoen gebruikers en was de WLD token met meer dan 240 procent gestegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond