Deel dit artikel
-

X ontloopt Duitse boete

X zal in Duitsland niet worden beboet voor overtredingen van de Network Enforcement Act (NetzDG). Het Bundesamt für Justitie (BfJ) heeft in totaal drie boeteprocedures tegen het bedrijf stopgezet, meldt het portaal T-Online.

De autoriteit in Bonn mag X, die zijn Europese hoofdkantoor in Ierland heeft, niet vervolgen in verband met de Duitse platformwet.

In het voorjaar zag de BfJ nog voldoende aanwijzingen voor tekortkomingen in het klachtenbeheer bij Twitter in Duitsland. Gebruikers die klaagden over opruiende, beledigende of bedreigende uitspraken werden niet gehoord. Twitter zou een boete van maximaal 5 miljoen euro hebben gekregen. De reden is dat het NetzDG de betrokken platformexploitanten verplicht de klachten binnen 24 uur worden te behandelen, iets dat X niet heeft gedaan.

Sinds eind augustus is de Digital Services Act (DSA) van kracht voor zeer grote platforms zoals X, Facebook, Instagram, YouTube en TikTok. Het NetzDG zal daarom binnenkort worden ingetrokken. Landen mogen de platforms dan niet meer dubbel beboeten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond