Deel dit artikel
-

Xbox 360: uitverkocht in winkels, veel aanbod op eBay

Amerikaanse gamers slagen er nauwelijks in om de nieuwe spelcomputer van Microsoft, de Xbox 360, te bemachtigen. Sinds dinsdagochtend is de nieuwe spelcomputer in de Verenigde Staten te koop, maar nu al melden veel elektronicawinkels een groot tekort. Op eBay is de Xbox 360 ondertussen al een populair item.

Alleen al in de eerste twaalf uur na de lancering wisselden al 1800 Xbox 360-apparaten van eigenaar, schrijft eBay in een verklaring. De gemiddelde prijs op de veilingsite voor de nieuwe spelcomputer is volgens eBay 660 dollar, vergeleken met een winkelprijs van 300 of 400 dollar (premium). Enkele apparaten die samen met videogames werden aangeboden, gingen zelf voor bedragen van meer dan 2500 dollar van de hand.

Microsoft hoopt drie miljoen Xbox360-computers te verkopen in de komende drie maanden. Analisten verwachten dat de tekorten de komende dagen blijven voortduren, mogelijk zelfs tot diep in december. Een vergelijkbare situatie wordt verwacht als de spelcomputer op 2 december in de Europese winkelschappen komt te liggen.

Met de Xbox360 opent Microsoft de aanval op ‘games marktleider’ Sony. In 2001 mislukte dat met de eerste Xbox, die een groot succes was in Amerika, maar níet in Japan, thuisland van concurrenten Sony en Nintendo. Volgens Microsoft mislukte de lancering van de eerste Xbox doordat Sony toen een jaar voorsprong had met zijn Playstation 2. Microsoft komt nu als eerste met een nieuwe generatie spelcomputers, met processors die volgens ontwikkelaars van het concern tien keer krachtiger zijn dan in de oude versie.

Bij de eerste lancering in Japan in 2002 waren er nauwelijks spelletjes beschikbaar. Microsoft heeft nu een uitgebreid aanbod. In de VS gingen achttien spellen in de verkoop, in Nederland zullen dat er vijftien zijn. Online gamen heeft bij de Xbox 360 meer aandacht gekregen. Zo kunnen via internet ook kleinere spelletjes worden opgehaald.

Deel dit bericht

4 Reacties

roy

Het ging MS erom om zo snel mogelijk de markt op te komen. Op diverse sites wordt al geklaagd dat de 360 onstabiel is. Lees en huiver … http://games.slashdot.org/article.pl?sid=05/11/23/138200&tid=128&tid=211&tid=10  Microsoft geeft problemen toe( http://www.theinquirer.net/?article=27901 ), maar ontkent dat er veel klagers zijn.

Robert

Je krijgt bijna het idee dat handelaren alles hebben opgekocht om ze nog duurder te verkopen als je naar het totale aanbod kijkt: http://www.marktzoeker.nl/zoek.php?searchfor=xbox

Bart van Bragt

Hoe creeer je een hype 101 :) De tekorten van de Xbox 360 zijn geplanned door Microsoft, dit was al weken geleden bekend. Alle winkels krijgen maar een zeer beperkte voorraad, in Noorwegen hebben verkopers zelfs overeenkomsten moeten tekenen waarin staat dat ze in de eerste dag heel hun voorraad moeten verkopen en daarna aan moeten geven dat de Xbox 'sold out' is. Tja.

Marc

Ik persoonlijk vind het triestig,al die maanden maken ze reclame voor de X360,en nu hij op de markt is ,kan je hem nergens meer kopen,in vele carrefours zijn er maar 5 tot 6 exemplaren geleverd,per winkel dus,in sommige zelfs geen Ronse dus.Als je dat een lancering noemt,moesten ze nu een maand langer gewacht hebben.Relaese XBox360 my ass ja.ff de mensen zot maken,en dan niet kunnen deftig leveren ,lozers

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond