Deel dit artikel
-

Xiaomi: snelst groeiende mobieltjesmerk in China

De best verkopende smartphone in China? LG, Samsung of HTC? ZTE dan of Huawei? Geen van alle. Onthoud de naam: Xiaomi. Die verkoopt 100.000 toestellen in amper negentig seconden.

Er is ook een reden voor dit succes: eind juli lanceerde het bedrijf de Hongmi, een Androidtoestel van nog geen honderd euro. Daarvan zijn er inmiddels 7,5 miljoen stuks besteld (Samsung verkocht tien miljoen S4-smartphones in 25 dagen).

De eerste lading van honderdduizend stuks kwam maandag beschikbaar. In negentig seconden waren ze weg.

Overigens is de Hongmi niet het eerste toestel. Het bedrijf mag dan jong zijn (start in 2011), eerder verscheen de Mi 2S. Die doet het beter dan de iPhone of de Galaxy S4. Toegegeven: het scheelt niet veel. Xiaomi verkocht 4,4 miljoen toestellen, Apple deed er 4,3 miljoen.

Inmiddels heeft ook Noord-Korea zijn eigen Androidsmartphone. Vermoed wordt dat de AS1201 Arirang volledig in China is geproduceerd. Het gebruik ervan is echter beperkt doordat er geen 3G-ontvangst mogelijk is.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees

Waarschijnlijk ben ik één van de weinige nederlanders die Xiaomi al ontdekt had; in mei heb ik een Mi2s (wel de 32gb variant, want die heeft de beste camera) gekocht en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van gehad. Wat een super toestel! Daar kunnen de jongens van Apple nog wat van leren. Vooral de Android versie (MIUI android) werkt uitstekend en laat IOS verbleken tot een besturingssysteem uit een vorig tijdperk. De goedkope Xiaomi (de mi2a) heeft echter wel een belangrijke beperking: geen europese 3G mogelijheid (er wordt een andere techniek gebruikt voor mobiele data die wij hier niet kennen). Als je aan Edge genoeg hebt en verder Wifi gebruikt heb je ongetwijfeld voor weinig geld een geweldig toestel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond