Deel dit artikel
-

Xiaomi verdringt Apple op Europese smartphonemarkt

Xiaomi heeft Apple verdrongen op de Europese smartphonemarkt, volgens analist Counterpoint Research. Het Chinese bedrijf heeft nu de tweede positie bereikt, onder Samsung.

Samsung blijft onbetwist marktleider in Europa. Het marktaandeel liep wel terug, van 35,8 procent naar 30,4 procent, maar een ergere daling kon worden voorkomen dankzijk de goede verkopen van de Z Flip 3-vouwtelefoon.

Xiaomi en Apple wonnen marktaandeel ten opzichte van vorig jaar. Xiaomi ging van 15,5 naar 23,6 procent, Apple van 17,6 naar 22,1 procent. Die laatste profiteerde nog net van de iPhone 13.

OPPO is verder gestegen, al komt dat door de fusie met OnePlus.
Ook Realme en Vivo hebben meer toestellen verscheept.

Opvallend is het enorme verlies voor Huawei en Honor. Huawei kan geen toestellen meer leveren met Google diensten en het eigen alternatief valt niet in de smaak.

Deel dit bericht

3 Reacties

Seb

De vergelijking tussen Xiaomi en Apple is nogal een wereld van verschil… Zou hetzelfde zijn als je een Dacia Duster vergelijkt met een Audi Q8.

Henry Ford

Beste Seb, uw comment slaat kant nog wal.

Het gaat niet om een vergelijking maar een berekening van marktaandeel. Dit is iets wezenlijks anders.

En als we dan toch de auto industrie er bij betrekken dan is een vergelijking tussen een Toyota/Lexus en een Tesla beter op zijn plaats.

Hendrik Rood

Gaat het hier nu om afzet (aantallen toestellen) of omzet (revenuen van de verkochte toestellen).

Als dit bericht wordt vergeleken met wat er op deze site wordt vermeld, is de indruk sterk dat het hier om afzet gaat en niet om omzet, want daar komt Apple nog boven Samsung uit (wat natuurlijk prima kan als Apple duurdere toestellen verkoopt dan Samsung).

https://gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile/europe

Het zou wel handig zijn om dat duidelijk te krijgen. Sales share is een iets te vage term in dit geval.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond