Deel dit artikel
-

XS4ALL naar de rechter om opheffing te voorkomen

Zoals al min of meer was aangekondigd gaat de Ondernemingsraad (OR) van XS4ALL in beroep tegen het besluit om internetaanbieder op te heffen. De OR vindt dat dit plan negatief uitpakt voor moedermaatschappij KPN, de klanten en de medewerkers van XS4ALL. De gesprekken tussen de OR en KPN zijn op niets uitgelopen. Daarom legt de OR het besluit voor aan de rechter.

Volgens de OR is het plan tot integratie slecht onderbouwd, is er voor het plan selectief gebruik gemaakt van te oude onderzoeken en is het plan in strijd met in het verleden gemaakte afspraken over de onafhankelijkheid van XS4ALL binnen de KPN-groep.

Ook een onderzoek van onafhankelijke financiële experts wijst volgens het OR uit dat de businesscase ‘ernstige gebreken’ bevat, en dat er een reële mogelijkheid is dat deze negatief uitvalt.

Daarnaast wijst de OR op de onduidelijkheid voor klanten, die ondanks eerdere beloften van KPN dat er niets zal veranderen nog niet weten of zij al hun producten en diensten kunnen behouden.

Daan Willems, voorzitter Ondernemingsraad XS4ALL, laakt de starre houding van KPN. ‘Ook het feit dat er een mogelijke verkoop had kunnen plaatsvinden waar wij niet van op de hoogte gesteld waren, maakt niet dat ons vertrouwen gegroeid is.’

Vrijdag is het verzoekschrift van 61 pagina’s ingediend bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Naast die beroepsprocedure heeft de OR van XS4ALL ook nog de mogelijkheid van het enquêterecht. Hiermee kan om een onderzoek worden gevraagd naar ‘wanbeleid’ van KPN richting XS4ALL in de afgelopen jaren. De OR overweegt serieus om ook daar een procedure voor op
te starten.

De plannen om XS4ALL op te heffen werden begin dit jaar gepresenteerd door de inmiddels vertrokken KPN-topman Maximo Ibarra om kwamen voor de werknemers als een complete verrassing. Telfort is als zelfstandig merk al grotendeels door KPN afgestoten, wat al gelijk resulteerde in veel opzeggingen. De vrees is dat het met XS4ALL niet anders zal gaan.

Vanaf volgende maand start een crowdfundactie voor de oprichting van een nieuw bedrijf dat het gedachtegoed van XS4ALL buiten KPN moet gaan voortzetten. De kans is groot dat veel werknemers een overstap maken als KPN zijn plannen door wil drukken. Deze activiteiten staan echter los van de maatregelen die de Ondernemingsraad nu heeft aangekondigd.

Deel dit bericht

1 Reacties

Wil

Jammer dat de leiding van een bedrijf als KPN zijn naam zo te grabbel gooit. Maar die zien natuurlijk slechts $$ inverschiet om de KPN t.z.t. te verkopen. Hoe groter hoe meer het op levert de kleinere maken de verkoop moeilijker en levert minder op. Hun klanten en werknemers doen er niet toe. Via de oude HCC ben ik terecht gekomen bij XS4ALL. Zij heten z.g. duur te zijn maar men vergeet wat je er voor krijgt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond