Deel dit artikel
-

XS4ALL-actiegroep: ‘Over naar plan B’

“We zijn bezig met Plan B. En daar zit schot in”, vertelt het actiecomité dat wil voorkomen dat KPN provider XS4ALL opheft. Het ziet ernaar uit dat er een nieuwe provider komt, vermoedelijk wel onder een andere naam.

Dat is af te leiden uit een mail die ‘XS4ALL Moet Blijven’ gisteren stuurde naar zijn tienduizenden sympathisanten. Achter de schermen worden gesprekken gevoerd ‘met partijen en personen die een toekomst voor alles waar XS4ALL voor staat búiten KPN om willen helpen realiseren.’

Om welke partijen het gaat, is niet duidelijk.

Het ziet ernaar uit dat de actievoerders aansturen op een transplantatie van mensen en middelen van XS4ALL. “Daarbij kijken we onder andere naar hoe zoveel mogelijk personeel eventueel een plek kan krijgen. We onderzoeken hoe en welke internetproducten we daarbij zouden moeten aanbieden, gericht op de kómende 25 jaar internet in Nederland.”

Telecomondernemer Mark Vletter van Voys rekende onlangs voor of het überhaupt financieel mogelijk is om een nieuwe provider op te zetten. “De kosten zijn niet laag, maar ook niet onoverkomelijk. De ondernemer zou zeggen dat de businesscase gezond is”, concludeerde hij. Een totaalpakket met internet, telefonie en televisie zou in de basis maandelijks rond de veertig euro kunnen kosten.

XS4ALL Moet Blijven kijkt echter verder dan alleen apparatuur en bemanning. “Maar vooral werken we uit hoe we de ideologische waarden waar XS4ALL voor staat opnieuw vorm kunnen geven in alle elementen van dit plan. We pakken dus wat ons betreft de beste elementen uit het verleden en heden, en vullen die aan met een aantal nieuwe producten die zeer sterk op de toekomst gericht zijn.”

Begin januari kondigde KPN aan nieuwe merkenstrategie te gaan voeren. Dat betekent dat de merken Telfort, Yes Telecom en XS4ALL gaan verdwijnen. Op bekendwording startte oud-medewerkster van XS4ALL Kirsten Verdel een online petitie. Die haalde sindsdien 51.000 steunbetuigingen op. Die oproep tot behoud van de provider veranderde echter niets aan KPN’s voornemen.

Foto: cory doctorow (cc)

Deel dit bericht

9 Reacties

C struik

Als het XS4ALL email adres niet kan blijven heeft het wat mij betreft geen zin.

Maria

Ik heb geen mail adress van xs4all maar wat ik vindt belangerijk is qwaliteit zonder storing en geen qwaantiteit

Jan

Het is niet te vatten om zomaar je dochter de deur te wijzen. En haar kennis te stelen.

Johan

Wij zijn zelfs niet bereid te verhuizen naar een andere woning als er geen glasvezel van Xs4all is op de nieuwe locatie. Het gaat daarbij niet alleen om de aanwezigheid van glasvezel, maar om de combinatie glasvezel en Xs4all. Zo blij met de kwaliteit en service van Xs4all. We willen geen glasvezel van kpn. Als er een nieuwe Xs4all komt gaan wij zeker mee.

Anton

Het is onvoorstelbaar dat een organisatie als de KPN als dolle stier in de porceleinkast van vrijheid van mening en nieuwsgaring tekeer gaat. Weten deze KPN-bobo’s nog steeds niet dat de lijn van XS4ALL een hoop mensen aanspreekt, hun gedachten goed en dienstenpakket. Zij (KPN), kunnen het weer niet laten in hun ongebreidelde geldingsdrang. Als XS4ALL als nieuwe en zelfstandige organisatie verder gaat, ga ik zeker met hen mee.
Anton.

bert

Kom ook vooral met goede internet-only deal. Juist daar kun je je onderscheiden, niemand biedt dat nog tegen goede voorwaarden. Vaak krijg je internet -only óf afgeknepen, óf met minimale korting t.o.v. alles in een. Biedt voor 30€ goede 50/50 glasvezel en je hent zo 1000000 klanten.

Pieter

Waar kan je terecht als je wel de intentie hebt om met de nieuwe club in zee te gaan voor info?

Roger

Zo wordt de burger in ons land gemanipuleerd en legaal bedrogen.

barry

net digitenne opgezegd omdat ik twee weken geen antwoord kon krijgen op een vraag. Ovegegaan naar xs4all tv. Toen dat niet werkte omdat ik te vroeg de box probeerde aan te sluiten had ik in 3 MINUTEN ANTWOORD

ik ga zeker weg bij kpn

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond